Categories Fotbal

Luceferii in cautarea unei noi formule competitite

IMG_20190713_115738În cursul dimineții de sâmbătă 13 iulie la Baza Sportivă Liceafărul din Sânmartin a avut loc jocul amical de fotbal dintre Luceafărul Oradea și UTA Arad. A fost primul meci de pregătire ale celor două cmbatante care vor fi colege de serie în Liga a 2-a de fotbal din țara noastră.

În cele din urmă, UTA Arad a reușit să câștige cu scprul de 2-1 (1-0) după reușitele lui Tomozei și Amir, respectv Vasile Pop din penalty. Așa cum era de așteptat a fost un meci care a alternat momentele bune cu cele modeste, cele două formații având obiective total diferite.

Luceferii au schimbat o serie de jucători și au venit o parte dintre jucători tineri, care sunt dornici de afirmare. În cealaltă tabăra, UTA a adus un antrenor nou, un nou staff tehnic și din lotul trecut au ramas doar 4 jucători, omogenitatea fiind ceea ce echipa are nevoie. Prima jumătate de oră a fost una de fotbal modest între cele două careuri cu diferite tentative de faze de poartă nereușite.

A urmat reușita lui Tomozei cu poarta goală care a mai animat un pic meciul. În partea a doua oaspeții au schimbat toată echipa, Amir marcând cu un șut destul de modest cu largul concurs al portarului advers.

Bihorenii au schimbat și ei, iar jocul s-a echilibrat, A urmat o perioadă de dominare a gazdelor care au ratat de două ori din situații favorabile prin Ludușan și Vasile Pop, acesta din urmă puțin pe lângă cu poarta goală. Același Vasiel Pop a înscris dintr-o lovitură de la 11 metri ușor acordată, iar scorul final a fost stabilit încă din minutul 60. Ultima parte a fost în general echilibrată, jucătorii din municipiul de pe Mureș puteau să-și mărească diferența, iar în ultimele minute ale jocului, Luceafărul putea egala prin Ludușan sau Roșu.

UTA Arad va pleca în cantonament în Slovenia pemntru a pune la punct ultimele detalii înainte de începetea campionatului și anume 3 august.

Luceafărul: Moga – Ciul, Iabre, Porumb, Băican – Parnău, Negrean, Mitrică, Vasile Pop – Paraschiv, Rusu. Au mai jucat: Anca-Trip, Creț, Drăgan, Cone, Popa, Prejmărean, Dincă, Chirilă, Roșu, Peter, Ludușan. Antrenor: Cristian Lupuț.

UTA: Iacob – Tomozei, Fl. Ilie, Șeroni, Deta – Oroian, Isac, Diego, Miculescu – Bustea, Buhăceanu. Au mai intrat: Bolboașă, Ivan, Melinte, Salka, Stancu, Bustea, Hrezdac, Vuturar, Oroian, Amir. Antrenor; Laszlo Balint.

About Author