Categories Tenis

Bianca Andreescu scrie istorie in noua era a sportului alb

biancaTânăra jucătoare canadiană de tenis Bianca Andreescu (foto) a câştigat turneul WTA de la Toronto, dotat cu premii totale de 2,83 milioane dolari, după abandonul americancei Serena Williams în finală, la scorul de 3-1 pentru sportiva de origine română.

Serena (37 ani, 10 WTA) a acuzat dureri la spate şi s-a retras după doar 19 minute.

Americanca este încă în căutarea primului său titlu după revenirea în circuit în martie 2018, după ce a născut o fetiţă. Williams a jucat totuşi trei finale de Mare Şlem în acest răstimp, două pierdute la Wimbledon (în faţa germancei Angelique Kerber şi a româncei Simona Halep) şi una la US Open (cedată în faţa japonezei Naomi Osaka).

Andreescu, în vârstă de 19 ani, şi-a trecut în palmares al doilea său titlu WTA din carieră, după cel obţinut în primăvară la Indian Wells. Ea a mai disputat o finală, la Auckland. „Serena, m-ai făcut să plâng. Știu cum e să te retragi în timpul turneelor și să fii accidentată. Dar ești o adevărată campioană, te-am urmărit jucând de atâtea ori. Ești o campioană adevărată atât pe teren, cât și în afara acestuia. Nu am cuvinte în acest moment. Sunt prima jucătoare din Canada care se califică în finală și câștiga acest turneu după 50 de ani. Această săptămână nu a fost ușoară, am avut atâtea meciuri dificile, și în mod special lucrurile prin care am trecut în ultimele două luni nu au fost ușoare. M-am încurajat mereu să nu renunț” –

About Author