Categories Polo

Vicecampioana Romaniei, la a doua infrangere consecutiva in Serbia

poloCSM Oradea a pierdut al 2-lea meci în cursul zilei de vineri (30.08), la Sabac, contând pentru turneul preliminar LEN Champions League – ediția 2019/20 la polo pe apă. Vicecampioana României a fost învinsă de Dynamo Moscova cu scorul de 8-9. Pe reprize: 1-2, 2-2, 2-4, 3-1.

Primul gol a fost marcat de CSM Oradea, din superioritate numerică, prin Alex Popoviciu. A fost singura situație în care elevii lui Dorin Costrăl au fost la conducere. Rușii au reacționat cu două goluri și au trecut în avantaj, scor 2-1, consemnat la prima pauză.

A urmat o secvență a fost spectaculoasă, pe parcursul căreia CSM-ul a egalat de două ori, prin nou veniții Vlad Dragomirescu și Silvian Colodrovschi. De fiecare dată Dynamo a răspuns, încheind prima jumătate în avantaj minim, scor 4-3.

Oradea a restabilit din nou egalitatea în debutul reprizei a 3-a. Același Popoviciu a făcut ca tabela de marcaj să indice scorul de 4-4. Moscoviții au punctat de două ori consecutiv pentru a se desprinde în premieră la mai mult de două posesii pe tabela de marcaj. Defensiva CSM-ului a avut probleme în această perioadă, iar scorul cu opt minute înainte de final era de 8-5 în favoarea rușilor.

Secvența decisivă a consemnat revirimentul orădenilor. Aceștia au punctat de trei ori consecutiv, prin același Dragomirescu, Roland Szabo și Ramiro Georgescu. Astfel, cu două minute înainte de final scorul era de 8-8. Dynamo Moscova a revenit la conducere printr-o reușită semnată Igor Bychkov, cu 45 secunde înainte de finalul jocului. CSM-ul nu a mai putut replica și partida s-a terminat cu victoria la limită a rușilor.

Vlad Dragomirescu, Alex Popoviciu și Silvian Colodrovschi au marcat de câte două ori fiecare, iar Roland Szabo și Ramiro Georgescu au înscris câte o dată pentru CSM Oradea. În replică, Igor Bychkov a punctat de trei ori pentru moscoviți.

În sesiunea de dimineață, CSM Oradea a irosit un avantaj de patru goluri, iar Steaua Roșie Belgrad a înscris ultimele cinci goluri ale acelui meci. Astfel, bihorenii au cedat la limită scor 6-7. Joi (29.08), în ziua de deschidere a turneului de la Sabac, CSM-ul a învins pe Apollon Smyrnis, scor 7-6.

Sâmbătă (31.08), cu începere de la ora 21:30, CSM Oradea se duelează cu VK Sabac. Partida poate fi urmărită în transmisiune directă pe canalul Dailymotion LEN Champions Leagua Channel. Primele patru clasate se califică în turul al 2-lea al competiției

About Author