Categories Fotbal

Serie A ar putea aplica același plan ca și modelul francez

Presa italiana de duminica avanseaza ipoteza ca Serie A sa fie incheiata prematur dupa modelul deja pus in practica de autoritatile din Franta.

Premierul Giuseppe Conte ar putea anunta, miercuri, inchiderea sezonului in Serie A, anunta publicatia La Repubblica, citata de site-ul tuttomercatoweb.com

Aceasta desi cluburile italiene au convenit pentru reluarea competitiei, la fel cum se intampla in Premier League si Bundesliga.

“Nu voi semna niciodata pentru oprirea definitiva a campionatelor, pentru ca ar insemna moartea fotbalului italian. Protejez interesele tuturor, prin urmare, repet, refuz sa-mi pun semnatura pe o oprire totala. Va puteti imagina cu cate litigii trebuie sa ne confruntam in caz de oprire definitiva?”, a spus Gravina, anunta Gazzetta dello Sport.

Acesta spune ca in scenariul opririi totale a sezonului ar exista pierderi de 700-800 milioane de euro.

In cazul disputarii partidelor cu portile inchise pierderile ar ajunge la 300 milioane de euro.

Chiar si meciurile disputate cu spectatori, o varianta care oricum nu este de luat in calcul, ar genera pierderi de 100-150 milioane de euro.

Planul italian
In Italia exista pentru moment un plan schematic pentru reluarea intrecerii fotbalistice din Serie A.

Echipele ar urma sa-si reia antrenamentele colective la 18 mai, iar campionatul s-ar incheia la inceputul lunii august.

Chiar si asa, incertitudinea domneste printre oficialii italieni, un asa zis Plan B fiind din ce in ce mai discutat.

Acesta va fi accesat in cazul in care va deveni imposibil ca actualul sezon sa fie dus la bun sfarsit in fereastra propusa de UEFA.

About Author