Categories Baschet

Campioana Romaniei la baschet, leaga victoriile si in amicale

rsz_bascCSM CSU Oradea s-a reîntâlnit cu suporterii în cursul serii de sâmbătă (31.08), Campioana României a primit vizita lui Szedeak Szeged într-o partidă de pregătire, desfășurată la Arena Antonio Alexe. Roș-albaștrii s-au impus cu scorul de 71-56. Pe sferturi: 19-14, 14-15, 21-11, 17-16.

Partida a început cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Roș-albaștrii au început mai bine, instalându-se la conducere și menținându-se în avantaj pe tot parcursul primei secvențe. Au fost alternate momentele reușite cu cele mai puțin inspirate. Antrenorii CSM-ului au rotit zece jucători pe parcursul primei secvențe, aceasta încheindu-se cu scorul de 19-14 în favoarea gazdelor.

Sfertul al 2-lea a consemnat revirimentul formației antrenate de Andjelko Mandic. Maghiarii au oferit o replică mai solidă, însă de ambele părți s-a simțit din plin faptul că exercițiul cu mingea este încă în fază incipientă. Dragan Zekovic a comis trei greșeli personale în prima repriză. Szeged a egalat situația la 27, după care bihorenii au înscris de două ori consecutiv din spatele semicercului. Vizitatorii au avut ultimul cuvânt al primei reprize, scorul la jumătatea partidei fiind de 33-29 pentru CSM CSU Oradea.

Repriza secundă a fost controlată de orădeni, în pofida unui început lent maghiarii reușind să egaleze la 38, având posibilitatea chiar să preia conducerea. Pe parcursul sfertului 3 s-au consemnat câteva minute de joc în care antrenorul Achim a mizat pe trei jucători de pozițiile 1-2. Un parțial de 16-2, alimentat de reușitele lui Aaron Broussard și Girodan Watson au desprins Oradea la 54-40, cu zece minute rămase de disputat.

Pe parcursul ultimelor zece minute de joc ambele echipe au intrat mai adânc în rotație. Oradea a jucat finalul cu Reljic și Meluț în teren. De altfel, preocuparea staff-ului tehnic al bihorenilor a fost să controleze distribuția minutelor pentru componenții echipei.

Aaron Broussard a avut 13 puncte, 3 pase decisive, Giordan Watson a adăugat 12 puncte, 7 pase decisive, Kris Richard și Dragan Zekovic au avut câte 9 puncte, iar Cătălin Baciu a terminat cu 8 puncte, 7 recuperări. Zece jucători au punctat pentru CSM CSU Oradea în această confruntare. În replică, Milos Milisavljevic a reușit 13 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, iar Adam Olasz a adîugat 11 puncte pentru Szeged.

Pe de altă parte, spre deosebire de primul meci din presezon, CSM-ul a jucat ghidându-se după regulamentul din cupele europene, acolo unde nu există restricții în ceea ce privește numărul de jucători străini prezenți în același timp pe parchet, respectiv limita de vârstă a autohtonilor. Acest lucru se datorează și faptului că Tudor Fometescu, accidentat, nu a evoluat în această partidă. În schimb, absenți la partida de la Debrecen, Sean Barnette și Pavle Reljic au evoluat în această partidă.

CSM CSU Oradea urmează să se deplaseze în Serbia. Roș-albaștrii vor disputa două partide în compania unor echipe din primul eșalon al acestei țări, după care se vor întoarce acasă unde vor încheia seria jocurilor de verificare la turneul memorial Antonio Alexe. Vom reveni cu programul exact pe parcursul următoarelor zile.

About Author