Categories Tenis

Bianca Andreescu pentru prima data in cariera in sferturi la US Open

biancaJucătoarea de tenis canadiană de origine română Bianca Andreescu (15 WTA) s-a calificat, marţi dimineaţă, în sferturile de finală ale US Open 2019, după o victorie în faţa americancei Taylor Townsend (locul 93 WTA), scor 6-1, 4-6, 6-2.
Locul 15 WTA, Bianca Andreescu s-a calificat pentru prima oară în carieră în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem, după ce a pierdut dramatic al doilea set în faţa americancei venite din calificări Taylor Townsend, scor 6-1, 4-6, 6-2.

Ea ajunge prima jucătore de tenis de la Patricia Hy-Boulais încoace care să obţină această performanţă.

Deşi aproape învinsă, Townsend a salvat nu mai puţin de patru mingi de meci în ultimul set, Bianca Andreescu a închis meciul cu serviciul, 40-0 în ultimul game, şi şi-a fructificat astfel cea de-a cincea minge de meci.

Campioană la Rogers Cup şi BNP Paribas Open, Bianca Andreescu devine prima jucătoare de tenis din Canada care ajunge în sferturile de finală de la US Open din 1992.

În sferturile de finală ale competiţiei, jucătoarea de tenis canadiană de origine română o va întâlni pe Elise Martens, locul 25 WTA şi campioană la Qatar Total Open.

About Author