Categories Baschet

Campioana Romaniei, evolutie sub asteptari la debutul oficial al sezonului!!!

falcoCampioana Romaniei la bacshet masculin și anume CSM U Oradea și-a început aventura europeană în sezonul 2019-2020 în Ungaria. Mai precis pe terenul celor de la Falco Szombathely campioana din țara vecină. Din păcate pentru ei, gruparea din municipiul de pe Crișul Repede a cedat în final cu scorul de 71-62 (12-17, 20-6, 30-21, 9-18).

Oaspeții au început în formula Watson, Nicolescu, Valeika, Zekovic și Richard.

Debutul jocului a fost echilibrat, Reddic înscriind primul, replica românilor venind de la Zekovic și Valeika. Filipovity egalează, Oradea trece în avantaj.

Se joacă repede la ambele panouri, campiana noastră pare un pic mai organizată, Zekovic punctează din nou. Barnette apare pe parchet, Valeika duce Oradea la +6 pe tabelă. Markovic și Brossard apar și ei pe parchet, jocul se încinge, maghiarii reduc din diferență.

Perl înscrie de la distanță la fel ca Brossard, Zekovic aruncă scurt, Markovic este faultat și ajunge la linia de libere. Bihorenii sunt favorizați de unele decizii ale arbitrilor, gazdele protestează din tribună. În compensare, dau total aiurea un fault inexistent la Barnette de la mare distanță. Scor 12-17. Oradea are ultima posesie, Brossard ratează, deși pare faultat.

Sfertul secund este mult mai animat, se joacă tare sub ambele panouri, gazdele sunt mult mai motivate. După doar două minute de joc, Cristian Achim solicită timp de odihnă. E nevoie de două tentative pentru a recupera balonul, Nicolescu ratează, la celălalt panou Perl punctează.

Richard singur cu panoul ratează, Oradea suferă la finalizare jucând practic cu frică. Filipovity este de neoprit, maghiarii trec la conducere. Parțial de 10-2 în favoarea organizatorilor, Brossard încearcă să tempereze un pic, ratare incredibilă a lui Valeika, singur singurel… Pe contraatac, Falco face diferența. Un nou timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Sfert de coșmar pentru roă-albaștrii. 14-2, scorul parțial.

Turnover al românilor, ramdamentul acestora a scăzut dramatic. A treia sau a patra oară când ai noștrii alunecă pur și simplu pa parchet. După o lungă secetă, cu dificultate Markovic înscrie. Din păcate pentru noi, apărarea este punctul slab în acest sfert, echipa nu arată deloc a campioană. Watson de la linia de libere este exact, Varodi cu noroc înscrie.

Hooker pe urmărire punctează și el pentru cea mai mare diferență, +9 la pauza mare!!!

Începe partea a doua, cu o imensă ratare a lui Zekovic, Richard reduce din diferență. Coș plus liberă suplimentară pentru Reddic, transformată. Benke de la mare distanță scutură coșul, Markovic ratează libera suplimentară. Benke singur, singurel nu are cum rata, Richard înscrie și el.

Diferența crește în favoarea maghiarilor, +14, Watson reduce din diferență. Watson de la distanță scutură plasa, e nevoie de o apărare mult mai dinamică.

Se menține o diferență din doup cifre, românii nu au forța să revină în meci. Incredibil, pe teren există doar o singură echipă, campioana Ungariei, care pur și simplu și-a spulberat adversarul. 52-36. Diferență de neconceput pentru o echipă campioană.

Cu noroc Filipovity pune mingea-n coș, Barnette înscrie și el. Oradea a avut de recuperat 18 puncte, dar trebuie mai mult efort, Filipovity nu poate fi oprit, aruncă de la distanță și înscrie. A ajuns la cota 14 și nimeni nu are nicio reacție. Brossard înscrie iar pe sirenă, același Filipotity de la distanță face diferența.

Mai sunt de jucat zece minute, 62-44 arată tabelă, apărarea noastră este depășită total.

CSM-ul are procentaj de juniori la trei puncte, 2/16,  doar 13 %!!! Inacceptabil la acest nivel.

Baciu înscrie primele puncte, Watson îl suplinește automat. După un parțial de 0-6, gazdele solitită timp de odihnă. Benke este exact la linia de libere, orădenii irosesc șansă după șansă. Reddic doar o liberă transformată, Nicolescu înscrie și el, apărarea orădenilor arată mult mai bine, dar deja e prea târziu. Zekovic pe sirenă înscrie și el, risipă mare de efort pentru români.  68-56, Watson alege soluția aruncăriil de la distanță, ratată. Zekovic ajunge la linia de libere, timp de odihnă solicitat de gazde.

Înscrie sârbul ambele tentative. Varadi face fault în atac, nesacționat, cu noroc aruncă de la distanță și înscrie. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Mai sunt de jucat 80 secunde. Richard ratează o ocazie rarisimă, Zekovic ajunge la linia de libere unde din nou este exact. Richard și Barnette singur sub panoul advers, nu pot să înscrie…

Timp de odihnă solicitat de gazde. 71-60 arăta tabela. gazdele nu reușesc să treacă balonul în terenul advers în opt secunde și pierd posesia.

Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Pe ultima acțiune, Richard înscrie un coș extrem, extrem de important. Așadar, scor final 71-62. Calificarea se joacă vineri 20 septembrie în Arena Antonio Alexe.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Benke 18 puncte, Filipovity 17  de la gazde, respectiv Zekovic 12, Richard 10 de la oărdeni.

About Author