Categories Fotbal

Lovitura decisiva pentru intreg fotbalul romanesc

fotEchipele din România nu vor mai putea evolua în Liga Europa, a doua competiţie ca importanţă de pe continent, după ce UEFA a anunţat că va înfiinţa o „ligă a treia” a cupelor europene, UEFA Europa Conference League, începând din 2021.

Forul de la Nyon nu a dat detalii oficiale despre formatul noii competiţii, însă BBC scrie că în Liga Europa vor evolua doar formaţii din ţările clasate pe locurile 1-15 din clasamentul coeficienţilor, iar din celelalte state, între care şi echipe din Liga I, în UEFA Europa Conference League. România ocupă acum locul 30 în clasamentul UEFA al coeficienţilor.

În „liga a treia” europeană vor participa 32 de echipe, împărţite în opt grupe de câte patru formaţii. Echipele clasate pe primul loc în cele opt grupe se vor califica direct în optimi, iar formaţiile de pe locurile 2 şi 3 vor participa la un play-off, în urma căruia vor fi stabilite celelalte opt cluburi din optimi. Din această fază va juca în sistem eliminatoriu, până la finală, iar campioana va evolua în sezonul următor al Ligii Europa. Meciurile vor avea loc tot în zile de joi, precum cele din Liga Europa.

Campionale tuturor ţărilor europene vor merge în Liga Campionilor, care nu îşi va schimba formatul actual.

„Noua competiţie face cupele europene mai cuprinzătoare decât au fost vreodată. Vor fi mai multe meciuri pentru mai multe cluburi, cu mai multe federaţii reprezentate în faza grupelor. Această competiţie s-a născut în urma dialogului cu grupările din Asciaţia Europeană a Cluburilor”, a declarat preşedintele UEFA, Alexander Ceferin despre UEFA Europa Conference League, după Comitetul Executiv al forului, care a avut loc, marţi, în Slovenia, la Ljubljana.

About Author