Categories Alte sporturi

Errol Spence la cea dea 26-a victoriei

Pugilistul american Errol Spence, deţinătorul centurii de campion al lumii la categoria welter, versiunea IBF, l-a învins la puncte pe compatriotul său Shawn Porter, pe care l-a deposedat de titlul mondial WBC la aceeaşi categorie, în cadrul unei gale care a avut loc sâmbătă seara la arena Staples Center din Los Angeles (California).

Spence, în vârstă de 29 ani, a fost declarat învingător de doi dintre cei trei arbitri judecători (116-111/112-115/116-111), la capătul unei lupte aprige, a cărei soartă s-a decis în runda a 11-a, când un croşeu de stânga l-a făcut să se clatine pe Porter şi să pună o mână pe podea, înainte de a fi numărat de arbitru.

Până la momentul respectiv, Porter, chiar dacă nu era considerat favorit, şi-a vândut scump pielea, arătându-se mai agresiv şi obligându-şi rivalul să se apere mai mult decât o face de obicei.

Errol Spence şi-a trecut în palmares cu această ocazie a 26-a victoriei în tot atâtea lupte, 21 dintre ele obţinute înainte de limită.

Pentru Shawn Porter (31 ani), acesta a fost al treilea eşec din cariera sa, pe parcursul căreia a mai înregistrat 30 de victorii şi un egal.

Spence l-ar putea înfrunta anul viitor pe filipinezul Manny Pacquiao, deţinătorul centurii WBA la categoria welter, în cadrul unui meci foarte aşteptat de unificare a titlurilor.

Până atunci, însă, el urmează să boxeze împotriva compatriotului său Danny Garcia, fost campion WBC la welter şi care a venit să-l felicite în ring pe Spence după meciul cu Porter.

About Author