Categories Baschet

Campioana Romaniei e gata pentru prima provocare a sezonului!!!

rsz_bascEchipa de baschet masculin CSM CSU Oradea a încheiat perioada precompetițională. Roș-albaștrii au avut la dispoziție aproximativ o lună pentru a se pregăti de startul oficial al sezonului competițional 2019/20.

Formația bihoreană a fost lipsită în primele două săptămâni de serviciile lui Giordan Watson și Bobe Nicolescu. Ei au făcut parte din programul echipei naționale a României, alături de care au reușit să îndeplinească obiectivul, avansând în calificările FIBA EuroBasket 2021.

Seria jocurilor de pregătire a demarat pe 29 august, cu o deplasare la Debrecen. A urmat un joc cu Szeged, pe teren propriu, urmat de o deplasare la Belgrad pentru jocurile cu Dynamic și FMP. Jocurile de verificare s-au încheiat cu turneul memorial Antonio Alexe, desfășurat între 9-11 septembrie, la Oradea. Roș-albaștrii au încheiat perioada precompetițională fără accidentări, chiar dacă în anumite partide Sean Barnette, Pavle Reljic și Tudor Fometescu au lipsit din cauza unor probleme medicale minore.

După încheierea ultimului meci, echipa antrenată de Cristian Achim a continuat să se pregătească pe plan local, iar duminică seara a avut programat ultimul antrenament înaintea plecării la Szombathely, acolo unde este programat primul meci oficial al sezonului 2019/20.

Roș-albaștrii se duelează cu Falco din localitate în cadrul primului tur preliminar din Basketball Champions League. Primul meci oficial are loc marți (17.09), ora 19:00 (ora României). Confruntarea este transmisă în direct pe M4 Sport (post TV maghiar, e posibil să se aplice georestricții).

Trei zile mai târziu, adică vineri (20.09), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe din Oradea, se va desfășura manșa a 2-a.

About Author