Categories Baschet

Campioana Romaniei invinge in primul test din Serbia

dinamiCSM CSU Oradea a învins Dynamic Belgrad în primul joc de verificare susținut în Serbia. Roș-albaștrii au avut o prestație colectivă solidă și un nivel defensiv foarte bun în această partidă. Rezulatul final a fost de 70-66 (21-15, 16-26, 8-14, 21-15).

Jocul a început cu Watson, Broussard, Barnette, Zekovic și Valeika. Partida a avut parte de echilibru, cele două protagoniste împărțindu-și momentele de superioritate în prima jumătate. Dynamic a preluat inițiativa în secvența inaugurală, una pe parcursul căreia Valeika a comis două greșeli personale, iar Markovic a fost sancționat cu trei faulturi. Nivelul de intensitate a fost ridicat, orădenii având momente bune de joc, dar și multe de inexactitate. Scorul la prima pauză a fost de 21-15 în favoarea sârbilor.

Sfertul al 2-lea a consemnat o schimbare. Aceasta a venit din nivelul de apărare al orădenilor. Kris Richard a dat tonul în defensivă, iar Aaron Broussard și Giordan Watson l-au urmat. CSM-ul a întâmpinat dificultăți în spațiul de trei secunde, Valeika fiind sancționat cu patru greșeli personale până la jumătatea partidei. Tranziția și contraatacul au adus numeroase puncte la zestrea bihorenilor, aceștia încheind repriza în avantaj, scor 41-37.

Repriza secondă a început foarte bine pentru CSM. Apărarea roș-albaștrilor a fost la înălțime, lucru ce a permis desprinderea la zece puncte, scor 51-41. Antrenorul Achim a mizat o bună parte din această perioadă în formula Broussard, Richard, Barnette, Markovic și Baciu. Pe finalul acestei perioade au intrat Watson, Nicolescu și Valeika. Oradea conducea cu 55-45 la intrarea în secvența decisivă.

Secvența a 4-a a demarat cu un coș pentru orădeni, aceștia desprinzându-se la 12 lungimi, un nou maxim. Gazdele au reacționat cu un parțial de 8-0, iar Giordan Watson a fost descalificat după ce a fost sancționat cu două greșeli antisportive – o premieră în cariera sa. Bobe Nicolescu și Dragan Zekovic au găsit ținta de la mare distanță pentru a desprinde CSM-ul din nou la zece puncte. Roș-albaștrii au controlat jocul pentru a se impune convingător.

Dragan Zekovic și Kris Richard au avut câte 13 puncte, iar Aaron Broussard și Giordan Watson au avut câte 8 puncte pentru CSM CSU Oradea.

Joi (05.09), ora 18:00, CSM CSU Oradea se duelează cu FMP Belgrad în cel de-al 2-lea joc din Serbia. Ulterior echipa se va întoarce acasă pentru a continua pregătirile în ceea ce privește startul noului sezon competițional.

About Author