Categories Baschet

Campioana Romaniei si-a respectat blazonul!!! A castigat Memorialul Antonio Alexe

bascCSM CSU Oradea a învins MZT Skopje, scor 97-64, în ultimul meci al turneului memorial Antonio Alexe – ediția 2019. Partida s-a desfășurat miercuri (11.09), la Arena Antonio Alexe, în prezența a aproximativ 1.200 spectatori.

Partida a început cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Jocul nu a avut istoric, fiind controlat în totalitate de bihoreni. Aceștia au construit un avantaj consistent pe parcursul primelor minute de joc. CSM-ul a menținut ritmul pe tot parcursul primei reprize, ecartul trecând de 20 puncte încă din primul sfert. Scorul la prima pauză era de 38-17.

Oradea a avut mai multe momente de spectacol. Roș-albaștrii au alternat acțiunile purtate pe tranziție cu cele pe joc pozițional. Aruncările de la distanță au continuat să intre, iar cele din spațiul de trei secunde au fost numeroase. Formația din Skopje nu a reușit să repede prestație din prima partidă la turneul memorial Antonio Alexe, jucând al 2-lea meci în zile consecutive. Astfel, diferența a urcat la 29 puncte, scor 63-34, la jumătatea întâlnirii.

Repriza secundă nu a adus schimbarea, echipa din Macedonia de Nord resimțind faptul că a disputat cel de-al 2-lea joc în zile consecutive. Ofensiva orădeană nu a mai fost la fel de productivă, însă roș-albaștrii au contribuit la spectacol din toate punctele de vedere. De asemenea, staff-ul tehnic a rotit toți jucătorii echipați pentru această partidă.

Bobe Nicolescu a totalizat 14 puncte, Sean Barnette a adăugat 13 puncte, 4 pase decisive, Giordan Watson a terminat cu 12 puncte, Arturas Valeika a încheiat cu 11 puncte, 6 pase decisive, Cătălin Baciu a avut 10 puncte, 8 recuperări, Dragan Zekovic și Nikola Markovic au bifat câte 9 puncte, Aaron Broussard a terminat cu 8 puncte, 5 recuperări, iar Kris Richard a izbutit 7 puncte.

Astfel, la distanță de exact o lună de la reunire, CSM CSU Oradea încheie perioada jocurilor de pregătire cu un bilanț general de 6-0. Urmează startul oficial al sezonului, cu o deplasare la Szombathely, Ungaria, pentru prima manșă a dublei cu Falco KC din localitate. Meciul are loc marți (17.09), ora 19:00, fiind transmis la M4 Sport (posibile georestricții) și contează pentru turul inaugural din preliminariile Basketball Champions League – ediția 2019/20.

About Author