Categories Baschet

Memorialul Antonio Alexe a ajuns la editia a 8-a

antonio alexeTurneul memorial Antonio Alexe 2019 se va desfășura la Oradea în perioada 9-11 septembrie anul curent. La eveniment și-au confirmat participarea echipele Szolnok Olaj KK (Ungaria) și MZT Skopje (Macedonia de Nord), alături de gazdele de la CSM CSU Oradea.

Aceasta este a 8-a ediție a turneului. Prima s-a desfășurat în 2010, iar ultima în 2016. Evenimentul se reia după doi ani, perioadă în care activitatea echipelor naționale (EuroBasket 2017, precalificările FIBA EuroBasket 2021/calificările FIBA Basketball World Cup 2019 în prima jumătate a lunii septembrie în anii 2017 și 2018) a împiedicat găsirea unor adversari dispuși să vină la Oradea.

Szolnok este deținătoarea Cupei Ungariei și una dintre cele mai importante echipe de club din țara vecină. Formația antrenată de către Dragan Aleksic a efectuat o restructurare substanțială a lotului de jucători față de sezonul precedent.

Szolnok Olaj KK este de opt ori campioană a Ungariei și a câștigat opt cupe naționale. Formația amintită a câștigat șase campionate și șase cupe în ultimul deceniu. De altfel, Szolnok a disputat ultimul act al Cupei Ungariei de fiecare dată în ultimii nouă ani. De asemenea, a mai disputat o finală de campionat tot în acest interval. În total, Szolnok s-a clasat pe podiumul campionatului maghiar de 13 ori. De asemenea, are 14 finale de cupă disputate până la această oră.

Skopje este campioana în exercițiu a Macedoniei de Nord. MZT este antrenată de Gjorgji Kocov. Are șapte titluri naționale în ultimii opt ani, cel din stagiunea 2011/12, deschizând drumul spre competițiile de anvergură dincolo de granițele propriei țări.

Astfel, MZT Skopje a acumulat deja trei sezoane în Liga Adriatică, cu clasări pe locurile 7, 9 și 13. Totodată, a debutat la nivel de EuroCup, unde a jucat în sezonul 2013/14 și a întâlnit cluburi de calibru precum Unics Kazan (Rusia), Banvit (Turcia), Maccabi Haifa (Israel), VEF Riga (Letonia), respectiv Kalev/Cramo (Estonia). În total, MZT Skopje are opt sezoane în cupele europene.

Ambele echipe au mai participat anterior la turneul Memorial Antonio Alexe. Szolnok a jucat la ediția inaugurală, în 2010, iar Skopje a participat la penultima ediție desfășurată, în 2015.

Prin urmare, se anunță un turneu atractiv, ambele echipe vizitatoare urmând să fie, similar CSM-ului, într-o stare destul de avansată a pregătirii specifice pentru startul oficial al sezonului competițional 2019/20. Așadar, oponenți de valoare și care pot să ofere teste utile și necesare formației bihorene în acest punct al presezonului.

Se va juca în sistemul fiecare cu fiecare în zile consecutive. Iată programul meciurilor:

Luni (09.09), ora 19:00, CSM CSU Oradea vs Szolnok Olaj KK
Marți (10.09), ora 19:00, Szolnok Olaj KK vs MZT Skopje
Miercuri (11.09), ora 19:00, MZT Skopje vs CSM CSU Oradea

Intrarea este liberă și se va face cu începere de la ora 18:00 în fiecare zi de competiție.

About Author