Categories Fotbal

Univeristatea din Oradea devine capitala fotbalului românesc pentru câteva zile

Universitatea din Oradea – gazdă a turneului final de fotbal universitar masculin.
Pentru al doilea an consecutiv, Universitatea din Oradea (rector Constantin Bungău, președinte Senat Aurel Căuș) în parteneriat cu Federația Sportului Școlar și Universitar (director Claudia Georgescu), Federația Română de Fotbal (președinte Răzvan Burleanu și reprezentant FRF Daniel Petcu) și Universitatea Politehnică din Timișoara (rector Florin Drăgan și reprezentant Octavian Săncioiu), (re)devine, în perioada 18-21 mai 2023, cu ocazia desfășurării turneului final al celei de-a VII-a ediții a CNUF, polul fotbalului universitar masculin din România.
La startul competiției s-au înscris 14 selecționate universitare reprezentând 10 centre universitare, două dintre acestea, Universitatea de Vest din Timișoara, campioana României și a Europei în 2022 și Universitatea din Oradea, în calitate de echipă gazdă, sunt calificate direct la turneul final de la Oradea.
În prima etapă, în faza preliminariilor (eliminatorie), echipele au fost grupate pe criteriul geografic. Astfel, în perioada 25 aprilie – 4 mai 2003, cu jocuri tur-retur și în manșă unică, s-au înregistrat următoarele rezultate (echipele cu bold sunt calificate la turneul final):
Universitatea Politehnica din Timișoara – Universitatea Aurel Vlaicu din Arad 0 – 3 (manșă unică);
Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău – Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia: 0 – 0 (tur) și 0 – 6 (retur);
Universitatea Politehnica din București – Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești 0 – 1 (manșă unică);
Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Tg- Jiu – Universitatea din Petroșani 5 – 2 (tur) și 5 – 2 (retur);
Universitatea Ecologică din București – UNEFS din București 0 – 11 (manșă unică);
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași – Universitatea de Științele Vieții din Iași 0 – 1 (tur) și 0 – 0 (retur);
În urma rezultatelor menționate, tabloul turneului final de la Oradea a fost completat, alături de cele două echipe calificate din oficiu (Oradea și Timișoara), de alte 6 selecționate universitare, reprezentante ale centrele universitare: Alba Iulia, Arad, București, Iași, Ploiești și Târgu Jiu.
Echipele calificate la turneul final au fost repartizate, prin tragere la sorți, în două grupe, A și B, cu 4 echipe în fiecare grupă.
În grupa A, au fost repartizate Universitatea de Vest din Timișoara (campioana României în 2017 și 2022; vicecampioană în 2018 și campioana europeană în 2022), Universitatea din Oradea, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și UNEFS din București. Jocurile se vor disputa pe terenul din complexul sportiv al Universității din Oradea.
În grupa B, se vor întâlni: Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu (campioană a României în 2017), Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia (vicecampioana României în 2018), Universitatea de Științele Vieții din Iași și Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. Jocurile se vor disputa pe terenul din complexul sportiv al LPS Bihorul Oradea.
Conform tradiției, cu siguranță că și la cea de-a VII-a ediție a CNUF, pe durata desfășurării turneului final, în selecționate universitare vor fi ”înrolați” numeroși jucători studenți ce evoluează în ligile profesioniste din fotbalul românesc.
În grupe, se joacă sistem turneu, fiecare joc pe durata a două reprize a 30 minute. Câștigătoarele grupelor vor disputa finala turneului pe terenul de la universitate. De la ora 9.00, pe același teren, echipele de pe locurile 2 din grupe vor disputa finala mică pentru locurile 3-4.
În deschiderea competiției, joi, 18 mai 2023, de la orele 10.00, în Aula Magna a Universității din Oradea va avea loc deschiderea oficială a CNUF2023 și o conferință de presă.
Programul competiției ne propune următoarele jocuri:
Joi, 18 mai 2023
16.00 (grupa A, universitate): Universitatea de Vest din Timișoara – UNEFS București
16.00 (grupa B, LPS): Universitatea Constantin Brâncuși din Tg Jiu – Universitatea Aurel Vlaicu din Arad
17.30 (grupa A, universitate): Universitatea din Oradea – Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești
17.30 (grupa B, LPS) Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia – Universitatea de Științele Vieții din Iași
Vineri, 19 mai 2023
11.00 (grupa A, universitate): UNEFS București – Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești
11.00 (grupa B, LPS): Universitatea Aurel Vlaicu din Arad – Universitatea de Științele Vieții din Iași
12.30 (grupa A, universitate): Universitatea de Vest din Timișoara – Universitatea din Oradea
12.30 (grupa B, LPS) Universitatea Constantin Brâncuși din Tg Jiu-Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia
Sâmbătă, 20 mai 2023
11.00 (grupa A, universitate): Universitatea din Oradea – UNEFS București –
11.00 (grupa B, LPS): Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia – Universitatea Aurel Vlaicu din Arad
12.30 (grupa A, universitate): Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești – Universitatea de Vest din Timișoara
12.30 (grupa B, LPS) Universitatea de Științele Vieții din Iași – Universitatea Constantin Brâncuși din Tg Jiu
Duminică, 21 mai 2023 (teren universitate)
9.00. Finala mică pentru locurile 3-4 între ocupantele locurilor 2 din grupe;
11.00. Finala turneului între câștigătoarele celor două grupe;
13.00. Festivitatea de premiere
Echipa câștigătoare a finalei mari va fi declarată campioană a României în 2023 și va reprezenta mediul universitar românesc la Jocurile Europene Universitare din Albania, în luna iunie, 2023.
Universitatea din Oradea, în calitate de gazdă a turneului final, aduce mulțumiri partenerilor locali: LPS Bihorul Oradea (director Lucian Stance) pentru sprijinul oferit la nivel de infrastructură sportivă (teren și vestiare); AJF-CJA Bihor (președinte Nagy Cristian) pentru asigurarea arbitrajului; DJST Bihor (director Petruț Drăgan) și Colegiului Economic Partenie Cosma din Oradea (director Daniel Negrean) pentru cazare și masă.
O mențiune specială pentru partenerul tehnic, Agenția de Management al Destinației Bihor (președinte Mihai Jurcă), prin sprijinul căreia studenții sportivi vor avea ocazia să cunoască o parte importantă a patrimoniului cultural din municipiului Oradea și județul Bihor.
Președinții de onoare ai competiției sunt Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea și Aurel Căuș, președintele senatului universitar.
Departamentul de organizare (DOCNUFOradea 2023) este constituit din Ilieș Alexandru (președinte), Buhaș Sorin, Bulz Codruț, Baias Ștefan, Beleneși Mariana, Bodiș Joszef, Caciora Tudor, Măduța Forin, Șandra Mihai și Săvescu Dragoș.
Staful tehnic al selecționatei Universității din Oradea mulțumește sprijinului oferit pentru constituirea lotului cu studenți sportivi, cluburilor: FC Universitatea Oradea, Lotus Băile Felix, FC Bihor Oradea, CS Jiul Petroșani, CS Oșorhei, CS Bihorul Beiuș și CAO Oradea.

About Author