Categories Alte sporturi

Schimbare importanta in Formula 1

Polonezul Robert Kubica va părăsi echipa Williams la finalul sezonului 2018, la doar un an după ce a revenit în Formula 1.

“ROKiT Williams Racing poate confirma că Robert Kubica a decis să părăsească echipa la finalul sezonului 2019 de Formula 1”, a anunţat echipa de F1.

Kubica (foto) şi-a început cariera în Formula 1 în 2006, la BMW-Sauber, iar din 2010 a trecut la Renault. În cea mai populară serie automobilistică, polonezul a luat startul de 76 de ori, s-a clasat pe podium de 12 ori şi a câştigat o cursă, Marele Premiu al Canadei, în 2008, an în care a ocupat locul al patrulea în clasamentul general al piloţilor. După numai cinci sezoane, la 5 februarie 2011, Kubica a fost implicat într-un grav accident la Raliul Ronde di Andora. El a fost supus la cinci intervenţii chirurgicale, după ce a suferit mai multe fracturi la mâna şi piciorul drepte. O consecinţă a rănilor suferite a fost pierderea funcţiilor motrice ale mâinii drepte. El s-a recuperat treptat, dar nu a mai putut conduce mult timp un monopost de Formula 1.

Kubica nu a abandonat cursele şi a concurat în raliuri, câştigând, în 2013, WRC-2. Visul de a concura din nou la volanul unui monopost nu l-a părăsit niciodată. Robert Kubica a testat o maşină GP3, una de Formula E, pe simulator, apoi un monopost Lotus E20, cu acelaşi şasiu folosit de Kimi Raikkonen, când a câştigat ediţia din 2012 a Marelui Premiu al Emiratului Abu Dhabi.

În 2017, Kubica a efectuat mai multe teste pentru F1 cu Renault, apoi Williams, iar în acest sezon el face parte din echipa Williams. Cel mai bun rezultat al său în 2019 este locul 10 ocupat la Marele Premiu al Germaniei.

About Author