Categories Baschet

Campioana nu concepe sa nu castige Supercupa Romaniei

20191003_120144În cursul după-amiezii de sâmbătă 5 octombrie, Arena Antonio Alexe din Oradea va găzdui Supercupa României la baschet masculin. Se vor întâlni campioana României în exercițiu și anume CSM U Oradea și deținătoarea Cupei României, și anume CSU Sibiu.

Cu ocazia acestui eveniment, secția de baschet masculin a CSM Oradea a susținut joi o confernță de presă la care au fost prezenți Șerban Sere președintele clubului, Cristian Achim antrenor principal și Giordan Watson, căpitanul de echipă al bihorenilor.

Binențeles că obiectivul principal al celor trei este cîștigarea trofeului în condiții puțin diferite și anume la începutul unui sezon nou și în fața unei echipe total schimbate. Referitor la participarea în Cupele Europene se dorește un parcurs cât mai lung într-o întrecere mai modestă, în care orădenii vor întâlni locul 9 din Turcia, campioana Elveției și tot pe CSU Sibiu. Este vorba de FIBA Europe Cup. Revenind la meciul de sâmbătă de la ora 18,30 orădenii pornesc din postura de favoriți iar acest aspect trebuie să-l demonstreze pe parchet.

„Ne aflăn în fața unui început de sezon în care jucăm un singur meci cu trofeul pe masă, și în care nu cunoaștem potențialul echipei din Sibiu. Forma de moment a unui jucător sau inspirația pot decide învingătoarea. Ne dorim să începem cu o victorie, față de anul trecut Sibiul este o echipă mai bună, dar eu consider că și noi suntem mai buni. Nu avem niciun complex în ceea ce privește supercupa, anul trecut am bătutu Clujul când a fost nevoie, nu ne punem bariere. Băieții sunt concentrați, nu avem nicio problemă de lot față de anii precedenți iar atmosfera este bună” declara Șerban Sere.

Referitor la continuitatea la nivelul jucătorilor, acesta completa: „Binențeles că pe termen lung continuitatea ar trebui să aducă beneficii. Noi suntem din acest punct de vedere suntem superiori altor adversari. Vom lupta în acest sezon pe trei fronturi, avem obligația să facem față la acest nivel, să facem pasul următor când vorbim de perspectiva clubului și ceea ce își propune și unde dorește să ajungă. dorim să ne luptăm cu cei mari, iar toate aspectele contează. Mesajul este unul clar dorim să răsplătim toți susținătorii noștrii cu performanță, să fim mereu alături de ei și să venim în întâmpinarea lor cu diferite surprize. Cred că și în acest an ne vom bate la titlul cu Cluj și Sibiu, dar pot aă apară și alți adversari Craiova de exemplu sau Pitești care vor avea un cuvânt de spus”.

Revenind la partida de sâmbătă, mai sunt încă bilete la vânzare, și probabil dacă vor mai rămâne se vor vinde la intrarea în sală.

About Author