Categories Baschet

Abia acum incepe cu adevarat sezonul dificil pentru campioana

echipaCristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat câștigării SuperCupei României 2019. În cadrul acesteia tehnicianul roș-albaștrilor precizat următoarele:

“Mă bucur pentru aceată SuperCupă. Un pic aveam niște frustrări legate de faptul că nu am câștigat niciun trofe după o finală de un meci. Pierduserăm mai multe finale de cupă, respectiv două supercupe. Consider în continuare că cel mai important este campionatul, dar asta nu înseamnă că nu mă bucur pentru acest trofeu. Mai ales că este primul de acest gen pentru noi.”

Referitor la confruntarea cu BC CSU Sibiu, scor 68-64, antrenorul orădenilor a spus:

“Am început foarte prost. De altfel am rămas în urmă la un maxim de 21 puncte. Am arătat caracter, iar din sfertul 2 am arătat o intensitate foarte mare. Planul nostru a fost să avem această intensitate de la început. Contează și faptul că nu am avut prea multe informații despre echipa adversă în actuala formulă, dar am putut să intuiesc anumite aspecte.

Există un factor, pe care nu l-aș fi menționat în cazul unei înfrângeri. Noi nu am jucat niciun meci de la returul cu Falco. E vorba de 15 zile calendaristice, ceea ce e prea mult pentru orice echipă. Am căutat măcar un adversar pentru un joc amical, dar singurele variante erau la distanțe de peste 1.000 kilometri cumulat, dus-întors. Ceea ce pentru un singur meci de pregătire mi s-a părut prea mult. Prin urmare ne-am asumat acest lucru cu tot riscul de a avea ritm.

Mă bucur foarte tare pentru băieți. Și-au dorit foarte tare acest rezultat, deoarece au fost extrem de afectați de eliminarea din Champions League. M-am temut puțin de o lipsă de concentrare după acel insucces. Cu reușite și cu nereușite, mă bucur foarte mult pentru atitudinea pe care băieții au avut-o în sferturile 2, 3 și 4. Chiar nu mai contează rezultatul final în aceste condiții, dar evident este îngrijorător felul în care am început meciul.

Este un trofeu pe care mi l-am dorit foarte tare. Mai ales că am avut atâtea situații cu trofeul pe masă pierdute după confruntări într-un singur meci.

De acum încolo va trebui să ne concentrăm pe obiectivele cu adevărat principale. Mă refer la campionat, dar și la dorința noastră de a avea un parcurs cât mai bun în cupele europene. Este un obiectiv pe care ni-l dorim cu toții.”

Despre discursul din pauza meciului:

“Le-am spus băieților că trebuie să menținem neapărat ritmul avut din sfertul al 2-lea. Tactic nu am avut prea multe lucruri de spus. Nu asta a fost problema noastră. Am avut o problemă de implicare în joc pe parcursul primului sfert. Parcă la un moment dat nici nu credeau. Acest lucru m-a speriat un pic. E adevărat, gazdele au întotdeauna un plus de presiune. Au simțit-o și cei de la Sibiu. Știm cu toții ce înseamnă, dar nu mă așteptam să începem atât de rău. Repet, jucătorii noștri au arătat caracter. Totul a plecat, repet, de la intensitatea noastră.”

Întrebat ce părere are despre CSU Sibiu, Cristian Achim a spus:

“Sibiul a avut echipe foarte bune în ultimii ani. La fel este și acum. Îl respect foarte mult pe domnul Fleșeriu. Echipa din acest an este extrem de diferită față de cea de anul trecut. Aproape că pot să spun că e diferită de la alb la negru. Au mult mai multe plusuri. Sigur că au și anumite minusuri în raport cu echipa din sezonul trecut. Consider că Sibiu este o echipă serioasă și sunt ferm convins de faptul că vor juca foarte bine. Îi respect și nu am dubii cu privire la valoarea echipei pe care o au.”

About Author