Categories Baschet

Baschetul feminin oradean porneste din nou la drum!!!

basSecția de baschet feminin a CS Universitar Oradea se află în fața unui nou început. Cu un antrenor nou la timonă, în persoana lui Vereș Attila, secția a semnat un contract de colaborare cu clubul particular BC Rookies Oradea și va juca sezonul 2019-2020 în primul eșalon valoric al baschetului feminin românesc, regiunea vest.

Asta după ce echipa a dorit să se înscrie în al doilea eșalon al țării, dar din păcate acesta nu mai există.

Sorin Buhaș director al CSU Oradea și Vereș Attila au fost protagoniștii unei conferințe de presă în care tema principală a fost noua echipă de baschet.

Trebuie precizat faptul că va exista o colaborare totală între CSU și BC Rookies, iar din lot vor face parte și trei jucătoare din străinătate, două din Muntenegru și una din Statele Unite ale Americii. Regula este acceași ca și la băieți, o jucătoare româncă pe parchet pe toată durata jocului și în primele două sferturi, ea să fie încadrată în categoria Under 21.

Din nefericire la acest debut de sezon problemele sunt multe, Federația Română de Baschet schimbă mereu regulile jocului de la o zi la alta, ceea ce dă peste cap practic toată munca depusă la club. Pentru orădence sezonul începe miercuri 9 octombrie la Cluj și continuă sâmbătă 12 octombrie la Oradea.

În zona vest sunt șase echipe, cinci etape în tur plus cinci în retur după care se vor juca meciurile pentru clasamentul final. Baschetul feminin din tara noastră este în prag de colaps, echipele practic fiind rugate să joace în campionat pentru a nu se desființa complet. Dar ajutorul oricare ar fi el pentru continuitate și performanță întârzie să apară.

„Deocamdată nu ne putem fixa un obiectiv, deoarece suntem la început iar noi nu cunoaștem potențialul adversarilor. Ne-am fi dorit ca în primii ani să jucăm în eșalonul al doilea cu junioare și cu orădence dacă găseam, dar am fost invitați, că vrem că nu vrem în primul eșalon. Avem probleme mari cu Federația, încă jucătoarele străine nu sunt legitimate, iar miercuri avem meci. Nu avem bani să plătim grile de formare și garanții la prețuri mari pentru că nu merită. Nu ne dorim acest aspect. Mă bucur că am realizat această colaborare care va fi benefică baschetului feminin, clubul nostru există de mai mulți ani și din 2015 am început o muncă de la zero. Avem echipe pe mai multe paliere de vârstă și vom încerca să le promovăm pe viitor” concluziona Attila Vereș.

Sorin Buhaș s-a arătat deschis colaborării la această secție, iar viitorul încearcă să arate drumul spre performanță, Mai e mult de muncă, mai sunt multe de pus la punct dar e un început. Binențeles că din colaborare ambele părți au de câștigat. Rămâne să se și demontreze acest aspect.

„Dorim să ne prezentăpm rezonabil în acest sezon de debut, să nu ne facem de rușine și să bigăm înfrângeri la diferența astronomice. În timp încercăm să aducem jucătoare și vor face o echipă competitivă. E nevoie de schimbarea imaginii clubului, în trecut au fost mari probleme cu banii iar acest aspect ne afectează și pe noi” declara noul antrenor al echipei.

About Author