Categories Alte sporturi

Japonia produce surpiza la Campionatul Mondial de Rugby

Selecţionata Ţării Galilor s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de rugby din Japonia, după ce a întrecut reprezentativa Uruguay cu 35-13, duminică la Kumamoto, într-un meci din cadrul Grupei D, scrie Agerpres.

După ce au terminat neînvinşi pe primul loc în grupă, galezii vor întâlni în sferturi Franţa, ocupanta locului secund în Grupa C, pe 20 octombrie la Oita, în timp ce Anglia, prima clasată din Grupa C, va juca cu o zi înainte, tot la Oita, cu Australia, a doua clasată din Grupa D.
Afişul ultimelor două sferturi de finală a fost determinat după victoria surprinzătoare a Japoniei în fața Scoţiei scor 28-21.
Irlanda (Grupa A), Noua Zeelandă şi Africa de Sud (Grupa B) sunt deja calificate.
Selecţionata Tonga şi-a încheiat parcursul la Cupa Mondială de rugby 2019 într-o notă mai degrabă pozitivă, învingând echipa Statelor Unite cu 31-19, duminică pe stadionul Hanazono din Higashiosaka, în cadrul Grupei C.

Regiunea Osaka, din nordul Japoniei, a fost relativ ocolită de taifunul Hagibis, iar acest meci, între două echipe deja eliminate, a fost menţinut în program. După trei înfrângeri succesive, cu Anglia (35-3), Argentina (28-12) şi Franţa (23-21), Tonga a obţinut prima victorie la Cupa Mondială.

La fel ca în 1995, 1999 şi 2015, echipa din Pacific a încheiat cu o singură victorie, în timp ce americanii nu au mai reuşit să câştige un meci de la Cupa Mondială din 2011.

About Author