Categories Baschet

Campioana invinge lejer Dinamo iar miercuri debuteaza in FIBA EuroCup

20191018_204352Etapa secundă a Ligii Naționale de baschet masculin a adus și primul succes mai mult decât categoric în dreptul campioanie națioanale. CSM U Oradea a dispus cu scorul de 94-74 (25-23, 27-14, 27-19, 15-18) de Dinamo Știința București. A fost un meci în care echilibrul s-a rupt după primul sfert, oaspeții fiind depășiți total de jocul mult mai bun al campioanie și de rotația mult mai eficientă.

În ciuda acestui fapt că s-au acordat minute și românilor sau chiar juniorilor, singurul nedreptățit a fost Baciu, care deși a fost adus să ajute echipe în unele momente, este sacrificat deocamdată printr-o tactică numai de un principal cu gârgăuni la tâmplă înțeleasă.

Primul sfert a fost în general echilibrat,Valeika din alt film face două falturi aiurea. Roș-albaștrii sunt mereu în prim plan, dar suferă la capitolul apărare. Probabil că simțeau că adversarii sunt mai modești.

Din sfertul secund, datele problemei se schimbă radical, bihorenii preiau inițiativa, sunt mult mai eficienți sub panoul advers și reușesc unele recuperări importante.

Tudor Costescu antrenorul oaspeților nu găsește antidotul să oprească iureșul gazdelor, Boussard fiind cel care conduce echilibrat atacurile organizatorilor.

Imediat după pauză, bucureștenii par deciși să revină pe tabelă, dar nu e deloc așa, în momentul în care îi blochezi pe principalii marcatori, relitatea se schimbă radical. Eficiențe lui Zekovic se face sismțită tot mai des, iar Markovic, dași nu este într-o formă foarte bună înscrie constant. Barnette este omul care pur și simplu nu poate fi oprint în duelurile unu la unu iar jocul place. Ultimul sfert aduce jucători importanți la Dinamo pe bancă, iar Oradea menține un rimt bun primele minute.

Când deja era clar că soarta partidei nu mai putea fi schimbară, apar nume noi pe parchet. În absența lui Nicolescu accidentat, Fometescu s-a descurcat bine în prima parte și pe final attunci când îi trebuie mai multă încredere și curaj. Richard vrea să lase un coleg, dar e menținut pe parchet în timp ce Mierluț bifează și el aproape 2 minute. În Turcia sau Elveția, nu pe Mieluț sau Petrescu se va baza antrenorii, dar asta e filozofia lor și trebuie argumente sălode să-i înțelegi.

Gruparea din municipiul de pe Crișul Repede mai are însă de pus la punct unele detalii în special în apărare, iar falturile aiurea, așa cu alte cuvinte balcanismele trebuiesc eliminate.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Markovic 21 puncte, Richard și Fometescu câte 14 fiecare de la învingători, respectiv Milutinovic 19, Jeremic 14 de la învinși.

Miercuri 23 octombrie de la ora 19,00 în Arena Antonio Alexe, CSM U Oradea va primi replica celor de la CSU Sibiu, în prime etape din FIBA EuroCup.

About Author