Categories Baschet

Orice succes in Cupele Europene aduce un plus valoare clubului bihorean

bascCSM CSU Oradea a învins pe terenul lui Bahcesehir Koleji, scor 71-66, în etapa a 2-a din FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Roș-albaștrii au refuzat să cedeze, iar nivelul foarte bun de apărare a fost răsplătit la final cu primul succes în deplasare din acest sezon competițional. La finalul partidei, jucătorul Sean Barnette și antrenorul Cristian Achim au vorbit despre victoria repurtată în arena lui Besiktas Istanbul.

Cristian Achim a vorbit despre succesul repurtat la Istanbul:

“Am venit aici cu o dorință foarte mare de victorie. Am avut atitudinea și abordarea potrivite pentru acest lucru. Am continuat să credem chiar dacă am început mai puțin bine. Sunt mulțumit de faptul că nu am renunțat la luptă chiar dacă am fost conduși peste 30 de minute în acest meci.

Nivelul de intensitate a fost în continuă creștere. Apărarea noastră a funcționat excelent, iar în sfertul decisiv am jucat foarte bine inclusiv în faza de atac. Cred că una dintre cheile victoriei noastre a constat în modul în care am transformat apărarea bună în atac eficient pe parcursul sfertului 4. Faptul că Bahcesehir a marcat doar 11 puncte în ultimele zece minute de joc mă bucură enorm și îmi confirmă că putem performa bine în apărare inclusiv în momentele importante ale meciurilor.

Felicit Bahcesehir pentru joc. Turcii au o echipă bună și au arătat acest lucru în acest meci. Doresc să-mi felicit jucătorii pentru acest succes. Mai ales că este obținut în deplasare.”

Sean Barnette a declarat următoarele:

“Știam că ne așteaptă un meci dificil. Bahcesehir este o echipă bună, cu jucători de calitate. Am venit pregătiți pentru un joc defensiv cu nivel ridicat de intensitate și cred că am arătat bine din acest punct de vedere. Consider că ne-am ridicat la nivelul așteptărilor și sper că vom putea să continuăm pe această linie, să construim de pe urma acestei prestații. Sunt fericit pentru victorie, dar mai presus de rezultat este faptul că am venit la Istanbul și am făcut ce trebuie.”

About Author