Categories Fotbal

Salonta din nou capitala fotbal-tenis-ului din țara noastră

Revenită în Campionatul Național de fotbal-tenis, echipa Tengo Salonta a reușit să obțină două titluri naționale și două clasări pe podium în urma finalelor desfășurate în perioada 10-12 septembrie la Sighișoara. Juniorii clubului conduși de către Vasile Sorean sr. au încheiat pe primul loc Campionatul Național, devansând echipa din Alexandria și formația din Lupeni. Cvintetul salontan format din David Suciu, Halász Dániel, Kádár Imre Péter, Szijjárto Ticián și Turzó Nándor a dominat întrecerea juvenilă organizată de Federația Română de Fotbal-Tenis Cluburi și Asociații Județene, câștigând fără probleme locul întâi. David Suciu a fost desemnat tânăra speranță a Campionatului Național de către reprezentanții FRFT-CAJ. Echipa de juniori II a terminat pe locul trei, lotul fiind compus din Kertmegi Dávid, Andrási Gergö, Szatmári Levente, Szöke Sorean Imre, Andor Tibor.

Echipa de seniore alcătuită din Andreea Neag, Mădălina Istrate, Alexandra Tamba, Andreea Jungean și Szathmári Beatrix a ocupat ultima treaptă a podiumului, fiind devansată de formațiile din Lupeni și Alexandria. Întrecerea seniorilor a fost dominată tot de jucători de la Tengo, dar aceștia au evoluat, de această dată, sub culorile echipei CSM Slatina.

Cvartetul format din salontanii Alex Sorean, Vasile Sorean jr. și Nagy Darius, respectiv slătineanul, Sebastian Jecu a dominat play-off-ul campionatului național, reușind să remonteze handicapul de puncte acumulat după sezonul regular, câștigând titlul național în fața celor de la UNEFS București și Comexim R Lupeni. Cei patru jucători au reușit eventul, câștigând și ediția din acest an a Cupei României, desfășurată în luna iulie a acestui an la Constanța.

”Încheiem cu rezultate foarte bune după un sezon lung și obositor. Mă bucur pentru titlul național cucerit de juniori și medaliile de bronz obținute de senioare și de juniori, dar și pentru evoluția jucătorilor noștri de la seniori, care au devenit campioni, evoluând pentru CSM Slatina. Mi-aș fi dorit ca ambele titluri să ajungă în vitrina clubului nostru, dar raportându-mă la condițiile financiare de care am beneficiat în acest an, consider că singuri nu puteam obține aceste performanțe. Oricum un titlu și două medalii de bronz ajung la Salonta, orașul pe care-l reprezentăm cu cinste oriunde jucăm. Sper ca în viitor și autoritățile salontane să găsească resursele financiare, pentru a putea susține activitatea tuturor echipelor din cadrul clubului nostru” – Vasile Sorean, președinte CS Tengo Salonta.

Sezonul nu se încheie pentru jucătorii salontani, nouă componenți ai CS Tengo fiind convocați la loturile naționale în vederea participării la Campionatul Mondial de Fotbal-tenis ce va avea loc la Izvorani în această toamnă.

About Author