Categories Alte sporturi

Judoka oradeni au devenit vicecampioni nationali

Sala Sporturilor din Deva a fost vineri și sâmbătă, gazda Finalei Campionatului Național de judo, rezervat echipelor de juniori, sportivi sub 21 de ani, competiție care a prilejuit o noua comportare meritorie a sportivilor judoka orădeni de la Lps-Csm Oradea, ei reusind sa-și imbunătățească rezultatul de anul trecut, când au cucerit medaliile de bronz, in acest an, ei devenind Vicecampioni Naționali.
Sportivii judoka orădeni, legitimați la Lps Bihorul Oradea si Csm Orade, pregătiți de Emil Morar și Dan Fasie, au reușit un parcurs bun, învingând categoric cu scorul de 4-1 in grupa, echipa CSS Miercurea Ciuc, și tot cu 4-1 in Semi finala echipa CSM Pitești, calificându-se astfel in finala competiției.
Finala a prilejuit o întâlnire și o lupta într-adevăr electrizanta, echilibrata și de un foarte bun nivel tehnic, rezultatul final decizând-se in ultimul meci.
Scorul final a fost 3-2 pt echipa Universitatea-Csm Cluj-Dinamo București, aceștia devenind Campioni Naționali, judoka de la Lps-Csm Oradea, devenind Vicecampioni Naționali.
Echipa orădeană a avut următoarea componenta: Robert Boldis și Alexandru Popa 66 kg, Adrian Olaru și Cristian Popa 73 kg, David Fodor și David Mitran 81 kg, Alex George Cret 90 kg, David Nagy și Alex Mierlut + 90 kg.
Medaliile de bronz au fost cucerite de echipele Csm Pitești și Css-Csm-Cfr Ploiești.
O ultima mențiune ar mai trebui făcută și anume, tinerețea echipei oradene, toți componenții ei fiind cadeți, sau primul an de juniorat, ceea ce ne conferă in viitor perspectivele formarii unei echipe de seniori cu care sa atacam Titlul național la seniori.
Duminica tot in sala sporturilor din Deva, s-a desfășurat Finala Campionatului Național de judo juniori (U 21) Ne-Waza (lupta la sol), competiție maraton, desfășurată pe 3 suprafețe de lupta, unde din nou s-a remarcat Alex George Cret, care in limitele categoriei + 81 kg, a devenit si el Vicecampion Național, fiid învins in finala categoriei de Piteșteanul Șerban Eduard.
Au mai avut evolutii meritorii, clasandu-se pe locurile 5, Alexandru Popa la 66 kg și Adrian Olaru la 81 kg.
Sarolta Lungu la + 63 kg și Cristian Popa la 81 kg, s-au clasat pe locurile 7.

About Author