Nationala masculina de polo calificata la CE de la Budapesta

0
Posted October 13, 2019 by Lucian Popa in Polo

poloNaţionala masculină de polo a României a învins, duminică, reprezentativa Maltei, cu scorul de 13-7, în al doilea meci din grupa C a preliminariilor Campionatului European din 2020 şi s-a calificat la turneul final.
Scorul pe reprize a fost 3-2, 3-2, 4-2, 3-1.

În primul meci al turneului, tricolorii au câştigat cu 15-7 în faţa Portugaliei şi se califică cu două victorii de pe prima poziţie. A doua echipă calificată din grupa C este Malta.
Campionatul European din 2020 va avea loc la Budapesta între 12-26 ianuarie.

Din celelalte grupe de calificare fac parte Germania, Georgia, Elveţia (grupa A), Franţa, Slovacia, Ucraina, Belarus (B) şi Olanda, Turcia, Lituania (D).

La turneul final sunt deja calificate primele opt clasate la ediţia din 2018, adică Serbia, Spania, Croaţia, Italia, Grecia, Muntenegru, Rusia, Ungaria.

Primele nouă clasate la CE2020 vor avea şansa să lupte pentru calificarea la JO de la Tokyo, în cadrul turneelor preolimpice.

Şi echipa feminină a României este angrenată în preliminarii şi a învins Germania, cu scorul de 14-13, în manşa tur din baraj. Returul este programat în 26 octombrie, pentru un loc la turneul final.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)