Categories Polo

Optimism în tabăra noastră înainte de CM Under 20

Preşedintele Federaţiei Române de Polo, Alexandru Matei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că selecţionata României poate încheia în primele opt echipe Campionatul Mondial Under-20 programat să se desfăşoare, în perioada 8-18 iunie, la Complexul Sportiv de Nataţie din Otopeni.

„Eu sunt foarte încrezător în felul în care a muncit această echipă. Cred că România poate încheia în primele opt la acest Campionat Mondial. Îmi doresc foarte mult pentru că sper ca uşor-uşor şi să revenim pe traseul din urmă cu mai bine de 10 ani când încercam să terminăm în primele 6-8 echipe. Organizarea acestui Mondial este o mândrie naţională. Mă bucur pentru încrederea pe care ne-a oferit-o World Aquatics, pentru că este o răsplată pentru poloul şi sportul românesc”, a spus Matei.

În ceea ce priveşte condiţiile noului Complex Sportiv de Nataţie Otopeni, preşedintele a menţionat că acestea se ridică la cele mai înalte standarde şi ar putea găzdui chiar şi un Mondial de seniori.

„Complexul de la Otopeni este senzaţional, iar noi am depus eforturi pentru a le aduce la cele mai înalte standarde ca logistică. Reprezentantul World Aquatics a spus că se gândeşte chiar la organizarea Mondialului de seniori la Otopeni, însă acesta este un mega eveniment, în polo este următorul după Jocurile Olimpice.

Vom vedea la sfârşitul acestui Mondial U20, iar dacă totul va fi bine din punct de vedere al organizării, probabil că World Aquatics va veni şi cu o propunere de a găzdui şi un Mondial de seniori la un moment dat. Însă cred că ar trebui să ne luăm câţiva ani de vacanţă după acest eveniment şi după aceea să ne gândim din nou la o organizare. Oricum ar fi, nu ştiu dacă organizarea unui Mondial de seniori în România, un eveniment uriaş ca şi costuri şi logistică, ar merita pus în balanţă doar pentru a califica naţionala la un CM. Deci trebuie să ne gândim dacă merită să ne înhămăm la organizare doar pentru a duce echipa acolo. Eu cred însă că putem merge la Mondial în viitor ca echipă calificată şi nu ca ţară gazdă”, a precizat Alexandru Matei.

Prezent la conferinţa de presă, Gabor Karpati, sport and eventmanager în cadrul World Aquatics, a spus la rândul său că România ar putea primi organizarea unui Mondial de seniori.

„Pentru noi acest eveniment este deja un succes. Şi nu spun asta pentru că reprezint World Aquatics, ci pentru că am văzut pregătirile şi condiţiile de aici. A trecut mult timp de când România a organizat ultima oară un eveniment major. Pentru că toată lumea trebuie să ştie că după Campionatul Mondial de seniori, Campionatul Mondial Under-20 este al doilea eveniment ca importanţă şi mărime în polo. Sunt multe echipe şi este un nivel competiţional foarte ridicat. Sunt bucuros după ce am văzut şi bazinul. Consider că este un bazin la cel mai înalt nivel mondial şi pot spune că în viitor aştept să vedem aici şi o ediţie a Mondialului de seniori”, a adăugat Karpati.

Campionatul Mondial masculin U20 de polo se va desfăşura la Complexul Sportiv de Nataţie Otopeni în perioada 10-18 iunie. Selecţionata României a fost repartizată în Grupa E, alături de Noua Zeelandă şi Peru.

Componenţa grupelor este următoarea:
Grupa A: Spania, Italia, Muntenegru, Croaţia;
Grupa B: Grecia, Serbia, SUA, Ungaria;
Grupa C: Canada, Japonia, Africa de Sud;
Grupa D: Brazilia, China, Kazahstan;
Grupa E: România, Noua Zeelandă, Peru;
Grupa F: Iran, Australia, Argentina.

About Author