Categories Tenis

Simona Halep obligata sa castige pentru a merge in semifinale

simSimona Halep, locul 5 WTA, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 7-5, 6-3, de ucraineanca Elina Svitolina, locul 8 WTA, deţinătoarea trofeului, în etapa a II-a a Grupei Violet a Turneului Campioanelor. Jucătoarea ucraineană Elina Svitolina a declarat, miercuri, că se aştepta ca meciul cu Simona Halep să fie foarte greu, subliniind că a reuşit să rămână concentrată pe tot parcursul întâlnirii.
Învingătoarele din prima etapă a grupei au oferit un meci agreabil, cu multă risipă de energie şi cu lovituri spectaculoase. În cele din urmă Halep a pierdut, dar nu a jucat rău, a fost mult timp jucătoarea care a atacat şi a dominat punctele, plimbându-şi adversara pe tot terenul. Dar ucrainenaca este din categoria zidurilor mobile impenetrabile şi a rezistat extraordinar asaltului, iar jocul ei cu număr limitat de erori a făcut diferenţa.

Pe această suprafață nu am jucat niciodată, așa că nu știu la ce să mă aștept. Am simțit că nu pot încheia punctele. Suprafața de aici nu este grozavă pentru mine, pentru jocul meu. E foarte lent într-un fel. Chiar dacă ataci și lovești puternic, nu ai câștig de cauză. Cred că astăzi am lovit bine, dar nu suficient. De aceea nu puteam termina punctele. Am fost frustrată din această cauză, ținând cont și de faptul că nu m-am antrenat prea mult. Dar ea a jucat bine azi. Nu a ratat nimic. Cred că îi place să joace aici. Este o suprafață pe stilul ei. Am fost accidentată, dar acum sunt foarte fericită că spatele meu este în regulă. Pot lupta până la final fără durere. În opinia mea, a fost un meci bun pentru ambele. Azi ea a fost mai bună. De aceea a câștigat. Pot spune că nu sunt foarte dezamăgită. Mi-am făcut jocul, dar nu m-a ajutat suficient să mă apropii de victorie. Cu Pliskova voi avea un plan de joc și voi ști ce este de făcut pentru a câștiga. Vreau neapărat să câștig, obiectivul principal este calificarea în semifinale. Am deja 4 ani fără să ies din grupe. Dar vom vedea. Am speranțe că mă voi recupera, în acest moment sunt puțin obosită, și am speranțe că voi juca mai bine decât azi” – Simona Halep

About Author