Categories Baschet

Lectia de baschet modern predata de campiana la Pitesti!!!

basÎn cadrul etapei a 4-a a sezonului regulat al Ligii Naționale de baschet masculin, CSM U Oradea campioana în exercițiu a jucat sâmbătă 2 noiembrie în deplasare la Pitești cu BCM U din localitate. Pur și simplu a fost un meci aproape perfect făcut de Watson & Co. în condițiile în care le-a ieșit practic aproape fiecare acțiune de atac. În cele din urmă 83-71 a înregistrat tabela la final (14-19, 24-15, 24-18, 21-19) pentru multipla campioană națională!!!

Searsy a înscris primul, ratări sub ambele panouri, Oradea preia conducerea după reușitele lui Fometesccu și Valeika. Gajovic de la distanță scutură plasa, se joacă într-un rimt foarte bun, gazdele speră ca echipa roș-albastră să-și piardă ritmul pe final de joc.

Elevii lui Florin Nini exagerează cu aruncările de la distanță, Fometescu ajunge ușor la linia de libere, transformând ambele tentative. Pe contră, Valeika „rupe” panoul, timp de odihnă solicitat de gruparea piteșteană. Washington din zero grade punctează decisiv, campioana combină perfect, Valeika fiind „on fire” pentru bihoreni. Se joacă la intensitate maximă, Tasic irosește o nouă tentativă de afară Watson punctează de la linia de libere.

Barnette faulteză total aiurea cu două secunde înainte de final, 19-14 după primele zece minute.

Petrescu este primul marcator al sfertului secund, Broussard „împinge” practic jocul spre panoul advers. Bascjetbaliștii din municipiul de pe Croșul Repede arată o poftă de joc incredibilă, fiind într-o formă sportivă foarte bună, practic gazdele sunt sufocate de presiungul pe tot terenul al favoriților întâlnirii.

Cu puțin noroc, argeșenii revin pe tabelă, Watson înscrie din nou., Markovic de la distanță cu om pe el înscrie, ORADEA arată ca și o adevărată echipă de campioni. Șanta în două rânduri înscrie de sub panoul advers, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.

Șanta este omul providențial al gazdelor, reușitele lui restabilesc egalitatea, Valeika își continuă recitalul. Gajovic 3 puncte, Broussard din nou peste toți adversarii. Broussard pe sirenă ratează ultima tentativă. 34-38 la pauza mare.

Barnette și Richard măresc diferența în favoarea oaspeților, Șanta se descurcă din nou pozitiv. Richard 2/3 de la libere, Gajovic este penalizat cu fault antisportiv. Diferența crește la două cifre iar perspectiva este una promițătoare. Markovic sleam-dunk, Richard este penalizat și el cu fault antisportiv. Gajovic înscrieambele libere, Markovid doar una.

Disputa pare să se echilibreze, Markovic coș plus liberă suplimentară. Baciu primește și el minutele necesare, Barnette doar o liberă și el. Oboseala pare să se simtă.

Searcy se descurcă de minune sub panoul advers, Cristian Achim solicită timp de odihnă. Broussard superb în relația unu la unu, Baciu coș de sus.

Cu zece minute înainte de final, campioana are zece lungimi avans. Urmează ultimul sfert, cel decisiv. Richard deschide sfertul cu o acțiune personală, urmată imediat de alta „la indigo”.

Searcy își readuce echipa în meci, Fometescu cu mult curaj pătrunde și înscrie. Valeika este căpăcit de Searcy, la celălalt panou, Gajovic este providențial. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.

Pe undeva normal, bihorenii pierd teren, depinde cum vor gestiona finalul. Broussard cu o recuperare extrem de importantă, Oradea menține posesia, lucru extrem de inteligent.

Trei puncte de la Broussard iar cu patru minute înainte de final, campioana are aproape victoria asigurată.

Washington înscrie ambele libere, Watson pur și simplu se distrează cu apărarea argeșeană, aruncă pe sirenă și scutură plasa. Timp de odihnă solicitat de Florin Nini, pur și simplu ineficient în acest joc. Broussard pur și simplu „zburdă” pe parchet, victoria nu mai poate fi ratată.

Campioana a înscris 80 de puncte în deplasare o adevărată performanță. Se solicită demisia din tribună, organizatorii vor avea mari probleme după această prestație.

Cea mai solidă prestație a unei echipe într-un campionat dominat clar de străini, în condițiile unei continuități extrem de importante, și valoare net superioare de la an la an. Toți cei implicați în activitatea campioanei, dau dovadă de profesionalism, în acest debut de sezon, dar e mult prea devreme pentru obiectivele propuse pentru acest sezon și anume Cupa și Campionatul.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Gajovic 17 puncte,  Searcy 15 de la învinși, respectiv Broussard 16, Valeika și Markovic câte 14 fiecare.

About Author