Categories Alte sporturi

Finalul de an, aduce noi premii in judo-ul bihorean

Rezultate de excepție pentru judo-ul orădean, In acest weekend la Deva, mai exact sâmbătă, in sala Sporturilor, s-a desfășurat, ediția 2019 a Finalei Campionatului Național de judo, pentru Echipe de cadeți (sportivi sub 18 ani).
In întrecerea masculină la aceasta Finala au participat 10 echipe, printre ele și Campioana Naționala “en titre”, Lps Css Bihorul Oradea, care avea ca obiectiv, pastrarea titlului național, cucerit in 2018.
Judoka Orădeni, au avut evolutii convingătoare, castigand in grupa cu Lps Mircea Eliade București, cu un scor categoric de 5-0.
In semifinala, au întâlnit echipa Csu-Lps Focsani, in fata cărora s-au impus tot cu categoricul scor de 5-0.
A urmat o finala foarte disputata între Lps Css Bihorul Oradea și Csm FC Argeș Pitești, ambele formații având in componența sportivi valoroși și experimentați, majoritatea lor fiind componenți ai Loturilor Naționale de cadeți.
Orădenii, s-au impus cu scorul de 3-2, păstrând la Oradea Titlul de Campioana Naționala de Echipe Cadeți, câștigat anul trecut la Miercurea Ciuc.
In Finala, punctele decisive au fost câștigate de Robert Boldis 66 kg, David Fodor 73 kg și Alex Cret + 81 kg.
Clasamentul final:
1 Lps Css Bihorul Oradea – Campioana Naționala.
2 Csm FC Argeș Pitești
3 Csu Lps Focsani
3 Csm Css CFR Ploiești
Echipa orădeană pregătită de Prof. Emil Morar, Dan Fasie si Alexandru Goncearenco, a avut următoarea componenta:
Andrei Pasare și Paul Morar 60 kg, Robert Boldis și Raul Costin 66 kg, David Fodor și Angel Vasiloni 73 kg, David Mitran și Arian Falaus 81 kg, Alex Cret și David Turc + 81 kg.
Duminica, tot in Sala Sporturilor din Deva, s-a desfășurat Finala Campionatului Național de Judo, Ne Waza Cadeți (lupta la sol), unde din nou orădenii și-au păstrat blazonul, reusind sa obțină 4 medalii:
Loc 1 (Campioni Naționali) – Alex Cret + 81 kg și Robert Boldis 66 kg.
Loc 2 (Vice Campiona naționala) – Sarolta Lungu + 63 kg.
Loc 3 (Med. De Bronz), David Fodor 81 kg.

About Author