Categories Baschet

Campioana revine spectaculos pentru al patrulea succes consecutiv in FIBA EuroCup

CSU Sibiu si CSN U Oradea s-au întâlnit din nou miercuri 13 octombrie în cadrul etapei a 4-a a FIBA EuroCup la baschet masculin. Așa cum era de așteptat, Richard & Co. au avut din nou o prestație solidă încununată cu un succes 75-69 (27-17, 5-28, 25-11, 18-13).

Având un avantaj moral asupra sibienilor și o serie de victorii importante în ultima perioadă, orădenii au început bine meciul, Richard fiind „on fire” în condițiile în care pentru prima dată pe parchet apare și Pavle Reljic în absența lui Watson odihnit. După o perioadă de joc în care tactica a fost lăsată în plan secund, ambele echipe abuzează de aruncările de la mare distanță, Zekovic sau torok înscriind. Se marchează mult, Markovic este imbatabil în duelul direct, Barnette irosește o liberă. Richard înschie cu ajutorul panoului pe final, iar după primele zece minute, diferența de pe tabelă este din două cifre.

Sfertul secund începe cu un turnover al oaspeților, Philmore marchează primul, după puțin peste un minut, Cristian Achim solicită timp de odihnă. Diferența se reduce la doar șase lungimi, Fometescu din zero grade ratează, apărarea formației oaspete dă primele semne de slăbiciune. Philmore este exact la libere, Oradea pierde teren. Tohătan nestingherit nu poate fi oprit în drumul spre panoul advers, de două ori, consecutiv, campioana nu a reușit niciun punct mai bine de patru minute. Gazdele trec în avantaj și prin curaj cu fiecare punct marcat.

Sfert de coșmar pentru gruparea roș-albastră care arată mai modest ca o echipă de juniori, iar diferența între primele zece minute și următoarele la capitolul concentrare este uluitoare.

Broussard înscrie primul, Richard face eforturi mari pentru ca Oradea să revină pe tabelă. Richard este imperial, timp de odihnă solicitat de Dan Fleșeriu. Campioana în exercițiu revine în meci, și reduce diferența de pe tabelă la doar cinci puncte. Chatman cu om pe el scutură plasa, Markovic păcălește apărarea gazdelor, Zekovic liber sub panou nu are cum rata. Cooper dintr-o poziție favorabilă aruncă și înscrie, la celălalt panou Richard ratează. Markovic își ajută echipa într-un moment dificil de două ori. Pavle Reljic își aduce și el aportul la reușita echipei, cu cele două libere transformate, gruparea bihoreana trece din nou în avantaj. Mai sunt de jucat zece minute, campioana are +1 pe tabelă. Se joacă tare, Torok este penalizat cu fault antisportiv, Barnette este exact la linia de libere, Cooper obține din nou libera suplimentară, Markovic este extrem de util. Se merge practic cap la cap, se face eforturi de ambele părți, Achim schimbă mereu Zekovic de la distanță scutură plasa, decisiv. Barnette singur cu panoul ratează incredibil, pe sirenă Richard face diferența. Timp de odihnă solicitat de Dan Fleșeriu. mai sunt de jucat 90 secunde, Oradea are cinci lungimi avans. Philmotre scoate fault la aruncarea de la distanță și transformă trei libere. Oradea în față la o posesie. Broussard aruncă și înscrie, +4 pentru Oradea care recuperează balonul, Philmore de la mare, mare distanță aruncă și ratează. Richard transformă ambele aruncări, cu șase sceunde înainte de final.

Timp de odihnă solicitat de Dan Fleșeriu. Cu excepția sfertului doi, Oradea din nou a arătat ca și o echipă dornică de performanță la nivel înalt în Europa. Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Philmore 20 puncte de la gazde, respectiv Richard 21, Markovic și Zekovic câte 14 fiecare.

About Author