Categories Baschet

Campioana continua seria prestatiilor convingatoarea cu un succes la Timisoara

În cadrul rundei a 5-a a Ligii Naționale de baschet masculin, echipa CSM U Oradea, campioana națională a jucat sâmbătă 16 noiembrie la Timișoara pe terenul celor de la SCM U. Zekovic & Co. au reputat un nou succes scot 96-84 (14-14, 22-18, 26-24, 32-30).

Primele minute au reflectat un baschet haotic în ambele tabere, bihorenii au inițiativa fără eficiență. Zekovic înscrie de la distanță și tot el înscrie fiind faultat. Transformă libera suplimentară, iar Oradea trece la cârma partudei. Gazdele revin în meci după reușita de la distanșță a lui Franklin, în timp ce celălalt panou, bihorenii mereu forțează aruncarea. Campioana ajunge repede în penalitate, Pesakovic calcă afară. Un 63 secunde înainte de finalul primului sfert, deja deja cele două echipe schimbă garniturile de start, Petrescu blocat de două ori, moale sub panoul advers. Pe sirenă Markovic face un fault total aiurea, Gorgemans ratează prima liberă … și o înscrie pe a doua.

Egalitate după primele zece inute 14-14. Gazdele au prima posesie a sfertului secund, Barnette fault total ineficient, Pesakovic aproape de la mijlocul terenului aruncă și înscrie. Replica vine pe mâna lui Barnette, eficient la recuperare. Watson nu se apără deloc la Franklin, care aruncă și înscrie. Pesakovic face slalom printre apărătorii bihoreni, așa cum era de așteptat timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. 22-16 arăta tabela. Campioana reduce din diferență de la linia de libere, din nou egalitate 22-22. Franklin de la distanță din nou, imperial (3/3), bănățenii mai irosesc o șansă imensă. Barnette se descurcă perfect în duelul cu adversarul direct, Broussard obține două libere, timp de odihnă solicitat de Dragan Petricevic. Brousaard pe urmărirae pune mingea-n coș, Franklin pătrunde și înscrie. Se joacă tare, able eechipe fac mare risipă de efort, Fometescu din zero grade, încarcă și înscrie, în replică, Franklin de la distanță punctează și el. Zekovic nu se lasă mai prejos, parcă ar fi un concurs de aruncări de la distanță, bihorenii ăncearcă să gestioneze cât mai eficient avantajul. Richard decisiv, timp de odihnă al bănățenilor. Pesakovic cu noroc înscrie, mingea nu e repusăî în joc, deși au trecut șase secunde de la coșul înscris. La pauza mare Timișoara – Oradea 32-36. Sfertul al treilea este unul dominat în mare parte de bihoreni care ajung la o diferență din două cifre. barnette se descurcă impecabil în luptă cu adversarul direct în timp ce Watson își regăsește ritmul. Organizatorii sunt menținuți pe linia de plutire după reușitele lui Franklin sau Georgemans de două ori, iar Zekovic ajunge la 20 puncte înscrise. Se merge cap la cap, se marchează mult, iar bihorenii au un avantaj moral înainte de ultimele zece minute.

Valeika este faultat ușor de Komatina, primul punctează de la linia de libere. Mirel Dragoste nu reușește să înscrie singur, orădeanul Laszlo Lazar din lotul Timișoarei, este uitat pe bancă. Watson contraatac de mare calitate, timp de odihnă solicitat de Dragan Petricevic. Pesakovic cu noroc înscrie de la distanță, Broussard face pur și simplu spectacol. O nouă contră în dreptul vizitatorilor, Komatina reduce din diferență. Zekovic scutură plasa, leii din banat, răpuși practic de leii orădeni mult mai lucizi. Ecartul ajunge la 13, 64-77 arată tabela. Senzațional, Zekovic la cea mai bună performanță din acest sezon. Richard interceptează și înscrie lejer, din nou timp de odihnă al baschetbaliștilor din Banat. Diferența este una incredibilă, Oradea înscrie 84 puncte în 35 minute jucate. O performanță deosebită pentru roș-albaștrii. Brown în două rânduri înscrie, banca orădenilor reacționează imediat. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. O nouă recuperare ofensivă pentru Branette care înscrie, baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul repede, sunt lideri la libere. Coș plus liberă suplimentară pentru Broussard, Valeika ratează combinația cu Fometescu. Franklin mai înscrie o dată de la distanță, soarta meciului era decisă. Air-ball, pentru Broussard, fault aiurea. Turnover al campioanei, mai sunt de jucat cinci secunde, Franklin aruncă și ratează. Așadar scor final 86-94. O prestație solidă a formației pregătite de Cristian Achim, care a marcat foarte mult puncte dar a și primit multe. Au dominat tactic jocul de la un capăt la celălat, iar pentru ei urmează miercuri 20 noiembrie un nou joc în Cupele Europene.
Cei mai buni marcatori ai întâlnirii au fost Franklin 30 puncte de la gazde, respectiv Zekovic 28, Brousard 19 și Barnette 18 de la învingători.

About Author