Categories Tenis

Debutant la Turneul Campionilor, Stefanos Tsitsipas va juca marea finala

Debutantul ​Stefanos Tsitsipas (6 ATP) s-a calificat în finala Turneului Campionilor, după ce l-a învins în două seturi pe Roger Federer (care spera să ajungă în a 11-a sa finală, a câștigat titlul de șase ori), scor 6-3, 6-4. Pentru titlul de la Londra, grecul se va duela cu învingătorul duelului dintre Dominic Thiem (Austria, 5 ATP) și Alexander Zverev (Germania, 7 ATP, campionul en-titre).

Campion la turneul Next Gen de anul trecut, Tsitsipas a salvat o minge de break a elvețianului în chiar primul game al partidei și a profitat de un smash ratat de Federer în game-ul următor pentru a câștiga la primire. La 4-2, Stefanos a recuperat de la 0-40 și a câștigat manșa după un game dramatic de 13 minute, în care a salvat alte două mingi de break și a fructificat a șaptea minge de set pe care a avut-o (6-3, după 44 de minute).

Cei doi jucători păreau siguri la serviciu în debutul setului secund, însă au urmat trei game-uri consecutive în care s-a impus cel aflat la primire (Tsitsipas a fost în avantaj – a făcut două break-uri profitând și de greșelile făcute de Roger). A urmat o serie patru game-uri în care cei doi și-au făcut treaba la serviciu, iar Roger Federer a fost aproape de recuperararea break-ului la 5-4 și 15-40, însă Stefanos a câștigat patru puncte consecutive și a închis partida cu un as (al șaselea).

De știut: Diferența de 17 ani diintre Federer și Tsitsipas este cea mai mare din istoria competiției. În ultimele șase întâlniri cu o diferență de 15 ani (sau mai mult), jucătorul mai tânăr câștigase de cinci ori

About Author