Categories Baschet

Prima infrangere in FIBA EuroCup in conditii nu tocmai normale

Etapa a 5-a a FIBA EuroCup la baschet masculin a adus și prima înfrângere în dreptul campioanei româniei și anume CSM U Oradea. Gruparea antrenată de Cristian Achim a cedat în Arena Antonio Alexe din Oradea, miercuri 20 noiembrie cu scorul de 77-88 (25-32, 17-24, 16-13, 19-19) în fața turcilor de la Bahcesehir Koleji. A fost un joc în care vizitatorii au reușit o prestație foarte bună în dauna unei apărări mai puțin eficiente, dar este adevărat că s-au bucurat de un arbitraj extrem de favorabil. Primele minute a fost practic un duel direct între CSM U Oradea și Trae Golden, jucătorul care a marcat primele 12 puncte pentru oaspeți. Oradea a suferit în apărare, fără însă a face fault, acest aspect a făcut cu turcii să marcheze lejer punct după punct. Au recuperat ușor mingi sub panoul advers, iar eficiența lor a fost una foarte bună.
Din păcate lipsa unei apărări combative a făcut ca echipa din țara semilunei să înscrie peste 30 puncte în doar zece minute. Zekovic a arătat o formă sportivă foarte bună, înscriind și el lejer de la distanță.
În sfertul al doilea au apărut pe parchet jucătorii de rezervă, din păcate arbitrii au acordat cu foarte multă ușurință unele baloane turcilor, în oglindă faza fiind judecată cu o altă unitate de măsură.
Clark și Jonson au reușit mereu să pună în dificultate apărarea alor noștrii, dar din nou diferența a făcut-o relația unu la unu, iar rotația bihorenilor nu funcționa tocmai normal. Fometescu sau Baciu nu sunt jucătorispectaculoși și foarte eficientți, Richard sau Watson trebuind să fie odihniți și ei. Barnette se face remracta cu acțiuni individuale, iar Baciu începe să arate a pivot interesant. Oradea reduce din diferență, dar din nou apărarea nu este la nivelul dorit. Se așteaptă ultimele zece minute Tensiunea în tribună crește o dată cu decizii care stârnesc din nou controverse. Surprinzător, observatorul nu ia atitudine iar meciuș curge clar în favoarea turcilor, care controlează cu autoritate partida. Mențin în continuare zece lungimi avans, iar Oradea aleagră practic pentru a reveni în meci. Finalul este în continuare în favoarea formației viziotatoare care trebuia clar minimum, penalizată de trei ori cu abatere de teren, iar unele decizii de fault simple sunt tranformate în libere. Una peste alta, și pe final de meci se joacă fiecare atac, deși sunt zece lungimi avans. O victorie mai mult decât eficientă pentru formația turcă care are o anumită valoare incostestabilă și care poate plăti la nivel dublu față de CSM U Oradea. Golden, Hardy sau Clarck sunt jucători care în orice moment pot face diferența, iar aici vorbim de bugete și obiective îndrăznețe. Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Barnette 13 puncte, Broussard 12, Baciu și Zekovic câte 11 fiecare respectiv Golden 30, Perrantes 18. Sâmbătă din nou la Oradea va veni SCM U Craiova, unde campioana pornește din postura de favoriți.

About Author