Ionut Stroe: „Sper ca acuzatiile de dopaj sa nu se confirme”

Trei jucătoare ale echipei de handbal Corona Brașov sunt suspectate că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos la o clinică din Braşov, terapie interzisă şi considerată drept dopaj. Cristina Laslo, Bianca Bazaliu şi Daciana Hosu riscă o suspendare de 4 ani.

În urma acestui caz de dopaj, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a precizat că nu ar fi trebuit să fie divulgate numele sportivilor români până când procedura nu este finalizată.

„Am fost informați de ANAD cu privire la o suspiciune legată de trei sportivi. Conform legislației și regulamentelor interne, dar și ale Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA), MTS nu poate să dea detalii publice referitoare la identitatea persoanelor sau faptelor în cauză, până nu se ajunge la un rezultat final decisiv. Personal, regret orice situație în care există suspiciuni sau cazuri de dopaj și mi-aș dori, asemenea oricărui român și iubitor de sport, ca acestea să nu se confirme.

Este regretabil faptul că trei nume de sportivi români au fost avansate în mod public. Astfel de informații pot avea implicații negative atât asupra performanțelor unei echipe naționale, cât și asupra imaginii sportului românesc, câtă vreme procedura nu este finalizată.

Ca membru al Board-ului WADA din partea României, vă pot confirma că legislația este foarte strictă și că se impune exigență în analiza oricărui caz, în cadrul unor proceduri clare și obiective.

Vom comenta mai mult la momentul când întregul caz va avea un rezultat final și atunci vom acționa în consecință”, a spus ministrul Ionuț Stroe.

Cristina Laslo și Bianca Bazaliu făceau parte din lotul naţional al României, care va decola miercuri, 20 noiembrie, cu destinaţia Japonia, acolo unde se va desfăşura Campionatul Mondial.

About Author