Categories Baschet

Campioana, risipa mare de efort pentru un nou succes

Etapa a 7-a a Ligii Naționale de baschet masculin a opus sâmbătă 23 noiembrie în Arena Antonio Alexe, CSM U Oradea campioana în exercițiu și SCM U Craiova. La finele unui meci în care gazdele au făcut o mare risipă de energie în special în partea a doua, au reputat un nou succes 70-61 (22-23, 12-19, 19-10, 17-9).

Prima parte a fost în general echilibrată, oaspeții având un clar ajutor din partea brigăzii de arbitrii au reușit să pune o diferență considerabilă pe tabelă. Oradea a început cursa de urmărire, cu 14 minute înainte de final au restabilit egalitatea, după care s-au instalat la cârma partidei și au câștigat mai mult decât meritat. Disputa a debutat într-o ușoară notă de dominare a organizatorilor, oltenii menținându-se în meci datorită aruncărilor de la distanță ale lui Diculescu sau Laser.
Campioana schimbă prima, dar și cariovenii au o rotație interesantă. Din păcate pentru ei, suferă la capitolul pivot. Baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede forțează mereu pătrunderile idividuale, iar acest aspect nu e pe placul antrenorilor. Începe un al doilea sfert într-o notă de tensiune maximă. Prima dată arbitrii dau pași la o minge la care Broussard a calcăt afară. O greșeală de începător.
Urmează două decizii total eronate în favoarea vizitatorilor, iar Markovic este penalizat cu fault antisportiv. Craiova ajunge la +6, pe tabelă. Reacția gazdelor de pe bancă vine, dar jucătorii roș-albaștrii sunt un pic tensionați. Apărarea nu funcționează la nivel ridicat, Valeika are o dispută verbală cu Fometescu. Oradea ajunge în penalitate și au probleme cu transformarea liberelor. Barnette din nou de unul singur și Richard fac diferența. Publicul are o reacție ostilă la fiecare decizie a arbitrilor, depășiți de miza jocului.
Așa cum era normal, pauza aduce liniștea în tabăra bihorenilor, care încep cursa de urmărire. Se marchează constant A. Todorov antrenorul oaspeților solicită timp de odihnă. Publicul simte momentul pozitiv, Oradea își ridică practic nivelul apărării și aici s-a făcut în cele din urmă diferența. Watson este de neoprit în duelul unu la unu, în timp ce Zekovic este ținut pe bancă, iar Baciu nu primește niciun minut.

Fometescu are două tentative eșuate dar Richard este mult mai util. Pe sirenă, Broussard ratează singur cu panoul. Începe ultimul sfert, optimismul și liniștea este determinantă în tabără învingătorilor. Meciul este dominat tactic de Watson & Co.asta pe fondul oboselii oaspeților. Markovic acumulează patru greșeli personale, mai rar într-un meci oficial, Watson ajuge la 24 puncte înscrise.

Se apropie finalul, publicul orădean aplaudă o nouă victorie, și un parcurs bun al favoriților. A fost nevoie din nou de inteligență și apărare eficientă pentru a se face diferența pe parchet.

Cei mai buni marcatori ai întâlnirii au fost Watson 24 puncte, Barnette 8 respectiv Diculescu 16, Omari 10.

Miercuri 27 noiembrie, de la ora 19,00 în Arena Antonio Alexe, CSM U Oradea va juca în etapa a 6-a din FIBA EuroCup cu elvețienii de la Fribourg Olympic.

About Author