Categories Fotbal

Mirel Radoi s-a consultat cu multe personalitati fotbalistice

Mirel Rădoi (foto, 38 de ani) a dezvăluit, în direct la Telekom Sport, cu cine s-a consultat înainte de a accepta postul de selecţioner, propus de FRF, după ce aprobarea Comisiei Tehnice. Imediat cum i-a fost propus postul pe banca tehnică a naţionalei mari, fostul fotbalist l-a sunat pe Cosmin Contra (43 de ani), fostul selecţioner, iar apoi s-a consultat şi alte nume grele din fotbalul românesc, precum Cosmin Olăroiu, Cornel Dinu sau Gică Hagi.

Comisia Tehnică a FRF a avut un singur nume de propus când a venit vorba de noul selecţioner al României, Mirel Rădoi, iar fostul căpitan din Ghencea a reacţionat imediat după ce a primit vestea. Înainte de a da un răspuns final lui Răzvan Burleanum, preşedintele FRF, Rădoi a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Cosmin Contra, fostul selecţioner.

Apoi, au urmat alte nume grele din fotbalul românesc, de la care a cerut sfaturi: „Înainte de a accepta, am discutat cu foarte mulţi antrenori, selecţioneri, dar primul pe care l-am sunat a fost Cosmin Contra. Pentru a vedea exact ce a trăit el, ce a reuşit să facă, ce ar trebui să continuăm eu sau altcineva, apoi numele pot continua. Olăroiu, Piţurcă, Hagi, Popescu, Cârţu, Cornel Dinu. Am încercat de la fiecare să obţin ideile pro şi contra, ce ar trebui să facă x, y într-o situaţie asemănătoare.

(n.r. Şi te-au încurajat toţi?) Nu neaparat nu, cât au încercat să-mi dea de înţeles că e prea devreme fiind un meci decisiv, neavând niciun meci amical înainte. (Cine a fost scepticul?) N-aş vrea să spun pentru că apreciez sinceritatea şi chiar felul cum a pus probelma”, a spus Mirel Rădoi, joi, în direct la Telekom Sport.

Mirel Rădoi va conduce România în play-off-ul Ligii Naţiunilor, contra Islandei, pe 26 martie. Dacă trece de nordici, naţionala lui Rădoi va juca împotriva câştigătoarei partidei Bulgaria – Ungaria, în finala pentru calificarea la Euro 2020.

About Author