Categories Baschet

Cristian Achim: „Imi asum partea mea de vina”

Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat eșecului cu Fribourg Olympic din FIBA Europe Cup, scor 67-87.

Iată ce a declarat acesta la finalul ultimului meci din prima fază a competiției amintite:

“Este o înfrângere care pe mine unul mă doare. Știm că acest meci nu a avut importanță din punct de vedere al clasamentului, dar atitudinea noastră nu a fost cea mi potrivită. Eu îmi asum partea mea de vină pentru că nu am reușit să motivez jucătorii. Vina îmi aparține.

Cu acest tip de atitudine e foarte dificil să câștigi un meci. În momentul în care nu ai nici ce mai mică dorință să joci totul devine foarte complicat. Adversarii noștri au fost mai doritori de a juca baschet.

Va trebui să încercăm, dacă putem, să uităm acest meci din punct de vedere al atitudinii. Mă deranjează atitudinea asta. Nu aveam nicio problemă să pierdem la 30 de puncte cu o atitudine potrivită. Meciurile se mai pierd, nu doar se câștigă, dar e important și cum pierzi. Dacă mori cu adversarul de gât nu am nicio problemă. Noi însă nu am avut o astfel de atitudine în această seară.

Nu aș vrea să folosesc cuvinte prea aspre. Inclusiv Barcelona sau Fenerbahce au pierdut meciuri la diferențe de puncte mai mari. Nu scorul este problema ci dorința noastră de a juca. Este vorba despre faptul că trebuie să ne respectăm pe noi înșine și să respectăm suporterii. De asta sunt supărat. Nu am problemă să pierdem la diferență mare de puncte. Poți să joci prost, poate adversarul să aibă o zi foarte bună. Problema mea este că nu am avut abordarea potrivită pentru acest meci.

Nu aș vrea să facem însă o dramă din ce s-a întâmplat. Eu aș vrea să nu uităm că tot acești băieți și această echipă au câștigat primele patru meciuri dina ceastă competiție. Tot această echipă a câștigat în Elveția și Turcia.

Important este ce va urma. Ne dorim, cu orice risc pe plan intern, să avem un parcurs european cât mai lung. E limpede că sita a cernut și nu mai există echipe slabe în faza a 2-a a grupelor. Vom întâlni o echipă din Israel și una din Liga VTB, respectiv Clujul. Cred că asta ne scutește de mai multe comentarii.”

About Author