Categories Alte sporturi

Rugby-ul devine un sport cu mare priza la fani

Organizatorii Cupei Mondiale de rugby care va avea loc în această toamnă în Japonia speră să doboare recordul de asistenţă în zonele rezervate fanilor, unde sunt aşteptaţi peste un milion de suporteri pe durata competiţiei, informează Reuters.

În urmă cu patru ani, la Cupa Mondială din Anglia, aproximativ un milion de fani au utilizat zonele respective, însă gazdele CM 2019 sunt încrezătoare că vor depăşi numărul respectiv în cursul turneului programat între 20 septembrie şi 2 noiembrie.

Vor exista 16 zone rezervate fanilor în cele 12 oraşe gazdă, una dintre acestea, cu o capacitate de 8.000 de locuri, la Yokohama, oraşul care va găzdui semifinalele şi finala CM 2019.

Circa 400.000 de suporteri străini sunt aşteptaţi în Japonia pe durata competiţiei, mulţi dintre aceştia urmând să petreacă mai multe săptămâni în Ţara Soarelui Răsare pentru a se bucura de atmosfera Cupei Mondiale.

Japonia nu are o cultură a urmăririi în comun a evenimentelor sportive, în spaţii largi sau în baruri, însă organizatorii CM 2019 speră ca zonele rezervate fanilor să completeze acest gol.

Conform oficialilor niponi, 85% dintre biletele de intrare la meciuri au fost deja vândute, ultimul lot important de tichete urmând să fie pus în vânzare sâmbătă.

About Author