Categories Baschet

Un bun antrenament cu public pentru campioni

Prima etapă a returului Ligii Naționale de baschet masculin, a adus față în față două echipe cu obiective total diferite. CSM U Oradea campioana României a trecut la pas de CSA Steaua București scor 94-71 (24-18, 23-18, 24-15, 23-20), făcând un bun antrenament cu public în vederea viitoarelor jocuri importante care vor urma. Despre joc nu s epot spune pre multe, gruparea din municipiul de pe Crișul Repede a dominat copios partida câștoigând clar toate cele patru sferturi și având o evoluție încurajatoare. Au marcat peste 90 puncte unei echipei care a câștigat în prima etapă. Debutul jocului a fost unul în care organizatorii și-au luat în serios rolul de favoriți și profitând de unele absențe din tabăra bucureștenilor au câștigat fiecare duel.
Zekovic a arătat că în acest sezon etse indispensabil pentru formația lui Achim , fiind jucătorul care are cea mai mare constanță în joc. De asemenea a revenit Broussard iar Watson și Richard sunt mereu într-o formă fizică de invidiat.
Una peste alta, Oradea a diminat primul sfert iar apariția lui Barnette a dinamizat jocul. Sfertul al doilea a adus pe parchet rezervele, Baciu a primit mai multe minute, iar Petrescu începe să fie un om interesant. Bihorenii au menținut un ritm bun atât în atac cât și în apărare. După pauză, steliștii au cedat total inițkiativa, Oradea a avut mereu peste 20 puncte avans iar relaxarea s-a instalat încet în mințile jucătorilor campioanei.
Au aruncat cu mult curaj de la distanță iar acest aspect a fost în curajator. Ultimele minute ale întâlnirii au adus pe parchet cinci români, un lucru normal, dintre care Watson a fost mereu vioara întâi. Baciu a înscris de sus, iar Petrescu încă nu are forța necesară să se bată de la egal al egal cu adversari mult mai în vârstă.
Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Zekovic 21 puncte, Watson 16, Broussard 12 respectiv Jovanoci 22.
Sâmbătă 6 decembrie, campioana va juca în capitală pe terenul celor de la Dinamo Știința pornind din postura de favoriți.

About Author