Categories Handbal

Avem nevoie de victorie cu Ungaria pentru calificare

A fost nevoie de doar câteva minute pentru ca România să piardă controlul partidei cu Muntenegru. De la 4 goluri avantaj pentru tricolore (21-17), a urmat o serie de șapte reușite consecutive ale adversarelor (24-21), iar avantajul luat s-a dovedit a fi decisiv. Cristina Neagu (11 goluri) a făcut de toate pe teren: a marcat, s-a luptat în defensivă, a fost liderul echipei și a fost chiar și antrenoare (a oferit indicații tactice la multe time-out-uri). Confruntarea cu Ungaria (6 decembrie, ora 12:00) va fi decisivă pentru calificarea în Grupele Principale ale CM de handbal feminin.

Neagu, peste tot

Cristina Neagu (nerefăcută complet și marcată om la om pe finalul partidei) și-a arătat încă o dată valoarea. Pe lângă cele 11 goluri, Neagu a fost liderul din teren pentru mai puțin experimentatele sale coechipiere. Le-a încurajat, le-a mobilizat pe cât posibil și a demonstrat că poate fi chiar și antrenorul de la time-out-uri, nu doar cel din teren.

Imaginile tv ne-au arătat o Cristina care a luat cuvântul, a oferit indicații tactice prețioase și chiar a încercat să-l convingă pe Tomas Ryde de oportunitatea aplicării unei anumite scheme tactice.

Din păcate, doar cu Neagu nu se poate face primăvară, iar meciul cu Ungaria va fi cel care ne poate menține în competiție sau ne poate trimite acasă.

Ce spune Carmen Amariei

„Am trăit cu sufletul la gură tot meciul, n-aș vrea să o privim ca pe o înfrângere. Fetele au arătat că pot să joace mult mai bine, și chiar o fac. Lipsa experienței ne împinge să facem niște greșeli nepermise la acest nivel.

Sperăm la o victorie în meciul decisiv cu Ungaria și să ne calificăm în grupa principală. Sunt ferm convinsă că fetele au crezut în victoria de astăzi, dar atât s-a putut” – Carmen Amariei, la Digisport.

S-au disputat miercuri în Grupa C:

Kazahstan – Spania 16-43
Muntenegru – România 27-26
Ungaria – Senegal (de la ora 12:00)

Clasamentul în timp real:

1 Spania 8 puncte (132-77)/ calificată
2 Muntenegru 8 (111-96)/ calificată
3 România 4 (93-102)
4 Ungaria 2 (88-69)
5 Senegal 0 (69-87)
6 Kazahstan 0 (72-134).

About Author