Categories Volei

Dramatism total la cea mai buna prestatie din acest sezon

Voleibalistele de la CSU Oradea au disputat sâmbătă 7 decembrie în Sala Polivalentă a Universității, jocul din cadrul etapei a II-a a returului de campionat din Seria Vest a Diviziei A2. Adversară i-a fost echipa SCM U Craiova, ocupanta poziției a doua în clasament.
A fost de departe cel mai bun joc al formației gază din acest sezon la finele căruia s-au impus în decisiv, mai mult prin ambiție și dăruire.
Așadar studentele pregătite de Mariana Szabo au câștigat cu 3-2 (18-, -20, -18, 18, -8)
Bihorencele veneau după un succes extrem de important din runda precedentă cu CSU Politehnica Timișoara, iar moralul lor era unul destul de bun.
Meciul l-au început ezitant, oaspetele din Craiova dominând în special datorită faptului că erau mult mai bine organizate și curajoase.
Urmează un al doilea set în care pur și simplu, gruparea din municipiulde pe Crișul Repede se autodepășește și începe să greșească mai puțin.
Anca Nicolau și Iuliana Fîca fac diferența, iar pe tabelă se restabilește egalitatea.
Deși au un moral bun, gazdele încep setul al treilea din nou foarte moale, de acest aspect profită din plin oltencele care trec la cârma jocului. Nu trebuie mult să fie invitate să-și impună jocul și din nou, jucătoarele oaspete arată mult mai multă prospețime și stăpânire de sine. Câștigă setul și așteaptă cu mare încredere setul al patrulea. Parcă renăscută din pripria-i cenușă, studentele locale strâng rândurile și încep să recupereze pe tabelă.
Preluarea funcționează din nou, atacurile sunt mult mai inspirate, cu toate că ridicătorul nu este tocmia inspirat. O mare, mare problemă pentru acest post.
Oradea câștigă setul și cu multă încredere trimite partida în decisiv. Nicolau & Co, încep pozitiv decisivul, la scorul de 4-1, antrenorul craiovencelor solicită timp de odihnă. Schimbările din tabăra lor nu aduc nimic nou, iar Oradea începe să spere. Serviciul funcționează perfect, bihorencele trec în avantaj fără efort, datorită căderii totale în tabăra adversă. Succes mai mult decât meritat pentru o echipă capabilă să revină pe tabelă deși era condusă și datorită faptului că au o mentalitate pozitivă până în final.
Lotul complet pentru ediția de campionat 2019-2020 este următorul:
Telian Diana, Breban Alexandra, Maxim Andreea, Moș Antonia, Haidu Roxana, Pașca Anca, Adamcsik Daiana, Blaj Giulia, Radu Fîcă Ana Maria, Fîcă Iuliana, Bikfalvi Alexandra, Pura Mădălina, Grosu Andreea, Chiș Flavia, Năstruț Denisa. Antrenor principal lector Szabo-Alexi Mariana.

About Author