Categories Baschet

Si-au complicat singuri situatia, rezolvata pozitiv pe final

Etapa secundă a Fiba EuroCup, faza a doua a adus față în față miercuri 18 decembrie în Arena Antonio Alexe pe CSM U Oradea campioana României și Ironi Ness Ziona din Israel. Dacă românii veneau după o înfrângere în etapa rpecedentă la Cluj, evreii au câștigat în prima rundă cu cei de la Mink.
La finele unui meci în care echipa gazdă a alternat momentele bune cu cele mai puțin bune, au reușit în final să se impună cu scorul de 86-80 (23-12, 26-23, 14-25, 23-20).
Practic disputa a fost la dispoziția organizatorilor cu excepția sfertului al treilea, unul în care echipa bihoreană nu a contat deloc. Deși au avut 20 de puncte avans, campionii nu au știut să gestioneze acest avantaj, care putea să-i coste în final.
Întâlnirea a început clar într-o notă de dominare a românilor cu o atitudine pozitivă și care au marcat punct după punct, în condițiile în care adversarul arăta cu și o echipă venită în vacanță. Antrenorul lor a solicitat timp de odihnă dar nu a reușit să-și motiveze proprii jucători. Oradea se apără destul de bine, Zekovic revine pe parchet dar încă nu este lao formă sportivă deosebite, pe undeva normal. Sfertul al doilea, sau sfertul rezervelor este mult mai echilibrat, în condițiile în care oaspeții încep să pună probleme în ofensivă prin recuperările datorită unei talii net superiore. Withey este extrem de greu de marcat de Baciu sau Valeika, Cristian Achim schimbă cinstant în funcție de numărul de faulturi personale și de tactica adoptată.
De partea cealaltă, echipoa israeliană este dependentă de aportul șui Fisher, un sportiv mult peste nivelul competiției. 14 puncte avans are Oradea la pauza mare. Începe sfertul al treilea, roș-albaștrii își surprind adversarii prin reușitele lui Barnette sau Valeika, bihorenii ajuns la +20. Din păcate urmează minute bune în care echipa locală este ne nerecunoscut. Apărarea nu-și mai face treaba, oaspeții aruncă cu încredere și înscriu, banca nu vine cu nimic nou. Scorul se strânge, așa pe neștiute, israelienii revin în meci. Incredibil după 29 minute de joc, baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede mai au un singur punct avans!!! Ceva de neacceptat. Ultimul sfert se joacăe pe contre, Oradea are probleme în apărarea cu rotația jucătorilor în timp ce Sisher dă primele semne de oboseală. C. Achim gestionează eficient trecerea timpului,. Broussard sau barnette fiind jucătorii care fac față jocului extrem de fizic al oaspeților. Se marchează extrem de mult, Richard fiind decisiv din zero grade. Oradea menține posesia prelungită, arbitrii dau ușor un balon oaspeților, iar tribunele iau foc pur și simplu.
Se solicită timp de odihnă, aruncarea oaspeților este blocată de Richard iar învingătoarea era deja știută.
Victorie extrem de importantă pentru gruparea roș-albastră care revine practic în cărțile calificării, având nevoie de cel puțin trei victorii și jocul rezultatelor pentru calfiicare, și patru victorii pentru o calificare în proporție de 99%.
Duminică 22 decembrie, de la ora 19,00 în Arena Antonio Alexe va veni BCM U Pitești.
Cei mai eficienți jucători ai partidei s-au dovedit a fi Richard 31 puncte, Markovic 18 de la învingători, respectiv Withley și Cook câte 16 fiecare de la învinși.

About Author