Categories Fotbal

Foarte tineri, dar deja cu meciuri internationale

Orașul maghiar Debrecen a găzduit, în perioada 14-15 decembrie, ediția a 29-a a Cupei Crăciunului la fotbal juvenil. Întrecerea a avut caracter internațional, ajungând o competiție prestigioasă în r.
Echipa Juventus Oradea (reorganizată nu demult) a participat la categoria de vârstă 2013, alături de alte 11 competitoare. În faza grupelor, orădenii i-au avut ca adversari pe ucrainienii de la Minaj ”A”, pe sârbili de Strandard Belgrad și pe localnicii de la Olasz Focisuli. Pe maghiar și pe ucrainiei i-au invins cu același scor, 2-0 (in ambele meciuri au marcat Olah-Forizs Botond și Balogh Baltazar), pentru ca disputa cu sârbii să fie adjudecată la limită, 1-0, gratie golului marcat de Batori Sandor.
In ziua următoare, piticii orădeni au dat piept cu două formații locale, fiind învinși de Loki Focisuli (scor 2-0) și câștigând în fața Academiei DLA cu scorul de 2-1 (reușitele le-au apartinut acelorași jucători, Olah-Forizs Botond si Balogh Baltazar). În urma acestor rezultate, Juventus a evoluat în finala mică, acolo unde a învins in mod categoric Primavera satu Mare, scor 3-1 (goluri marcate de Olah-Forizs Botond, Balogh Baltazar si Batori Zalan).
Aflați doar la cea de a treia competiție oficială, după turneele de la Szeghalom și Cupa Juventus, tinerii fotbaliști orădeni au încheiat pe podium tradiționalul turneu din Ungaria, cucerind medaliile de bronz,
Clubul Juventus Oradea așteaptă la antrenamente copii născuți în anii 2013, 2014 și 2015.

About Author