Categories Fotbal

Dupa victoria cu Celtic, CFR-ul ajunge in primavara europeana

CFR Cluj s-a calificat în 16-imile Ligii Europa, după ce a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), campioana Scoţiei, Celtic Glasgow, în etapa a VI-a a Grupei E. CFR Cluj este pentru a doua oară în primăvara Ligii Europa după sezonul 2012/2013, când a fost eliminată în 16-imi de Inter Milano (0-2 în deplasare şi 0-3). Sezonul acesta, CFR şi-a asigurat până acum din participarea sportivă în cupele europene (fără market pool) suma de 6,2 milioane de euro.

Campioana României nu a fost pusă la încercare de Celtic, venită la Cluj cu o echipă din care au lipsit mai mulţi titulari. Clujenii au controlat meciul de la început până la final. Ei au avut două ocazii în prima repriză, dar golurile au venit după pauză, reuşite fiind de Burcă ’49 şi Djokovici ’70.

1-0, min. 49: Deac a centrat de pe partea dreaptă, din corner, iar Burcă a înscris cu capul;

2-0, min. 70: Într-o fază rapidă de atac, Culio a centrat de pe stânga, Deac a întors balonul de pe partea opusă în centru, în şase metri, de unde Djokovici a marcat.

La Cluj-Napoca au evoluat următoarele echipe:

CFR: Arlauskis – Susici, Burcă, Cestor, Camora – Djokovici (Luis Aurelio ’83), Bordeianu, Culio – Deac (Hoban ’85), L. Traore, Omrani (Golofca ’74). Antrenor Dan Petrescu;

Celtic: Gordon – Bauer, Jullien (Ajer ’46), Bitton, Bolingoli – Robertson, Ntcham – Sinclair, L. Morgan (Bayo ’67), M. Johnston (Karamoko ’73) – Griffiths. Antrenor Neil Lennon.

About Author