Categories Baschet

Nu au reusit sa blocheze valorile clujenilor pe final de meci

În cursul serii de miercuri 11 dece,brie, CSM U Oradea a ajucat la Cluj-Napoca, pe terenul celor de la U BT în primul meci, din faza a doua al Fiba EuroCup.
În cele din urmă gazdle au reputat un succes extrem de importantcu scorul de 81-76 (17-23, 28-13, 20-16, 16-23). Oradea a pierdut un meci în care a dominat tactic în unele momente, dar nu a reușit să se apere atunci când era nevoie de blocarea lui Johnson sau P. Richard. Aici s-a făcut diferența.
Disputa a început în nota de dominare a oaspeților care sunt net superiori. Watson combină perfect cu Valeika, Markorvic și Broussard de la mare distanță scutură plasa. Timp de odihnă solicitat de Cristian Silvănaș. Campioana are o diferență din două cifre, se apără extrem de exact iar în atac își depășește ușor adversarul. Bihoreanii domină clar, chiar dacă procentajele sunt în scădere. Pe final de sfert, clujenii reduc din diferență prin Richard.
În continuare Zekovic este indisponibil în tabăra orădenilor.
Sfertul al doilea începe în nota de echilibru, Johson înscrie beneficiind de o liberă suplimentară. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.
Gazdele preiau conducerea pentru prima dată în acest joc, Barnette se descurcă grozav în relația unu la unu. Campioana ajunge repede în penalitate, Zganec înscrie ambele libere. turnover al roș-albaștrilor, Kuti profită și înscrie.
Oradea revine în meci pe mâna lui Barnette, C. Achim schimbă mereu pentru a avea prospețime în teren. Se joacă la intensitate mare, campioana poate avea probleme în partea a doua datorită unei bănci mai scurte.
Kuti de la distanță scutură plasa, Barnette face pași. Timp de odihnă solicitat din nou din tabăra vizitatorilor. Broussard înscrie din poziție dificilă, Valeika blocat neregulamentar în ultima clipă, din nou egalitate pe tabelă. Watson scutură plasa, timp de odihnă solicitat de Cristian Silvășan. Johnson nu poate fi oprit, el ținând practic Clujul în avantaj, Calnicenco cu șansă înscrie și el, alb-negrii la +4 pe tabelă. Pe sirenă din poziție extrem de dificilă, Patrick Richard cu noroc înscrie, ultima aruncae este irosită în cele din urmă de Richard. Așadar la pauza mare, pe undeva exagerat, echipa gazdă are nouă lungimi avans.
După pauză, Markovic înscrie primul, replica vine pe mâna lui Johnson din nou. Watson cu om pe el, reduce din diferență, Zganec dă replica automat. Apărarea campioanei dă primele semne de slăbiciune, P. Richard înscrie, organizatorii au zece lungimi avans, timp xde odihnă solicitat de Cristian Achim.
Valeika reduce din diferență, Markovic transformă doar o liberă.
Watson pe sirenă înscrie cu noroc, Tarolis o face și el. Pe final de sfert, clujenii irosesc două situații favorabile. Oradea începe ultimul sfert irosind două libere, Reljic arătându-și limitele încă o dată. Baciu înscrie de sub panoul advers. Încă o dată, Baciu este eficient, Barnette ratează două libere. Se revanșează de la distanță, timp de odihnă solicitat de Cristian Silvășan. Planinic ratează și el două libere, turnover al oaspeților. Baciu recuperează și a fost faultat. Broussard înscrie și revine în meci, Barnett pătrunde și înscrie. 65-64 arăta tabela. Johnson înscrie pentru gazde, P. Richard mărește diferența, timp de odihnă solicitat de Cristian Ahim. Barnette înscrie din nou, Broussard simgur, sigurel, ratează o aruncare importantă. Baschetbaliștii din municipiul de pe Someș au șansă, Valeika înscrie de la linia de libere. Mai sunt de jucat 150 secunde, gazdele au trei lungimi avans. Turnover al gazdelor, proteste vehemente din tribună. Schimbări în ambele tabere. Fault tehnic la banca clujenilor, Richard înscrie libera suplimentară.
Planinic cu noroc pune mingea-n coș, Markovic total aruncă aiurea. Johnson este decisiv, coș din fața lui Valeika, ultimul minut de joc. Scor 77-71. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Pe final de atac, Watson scutuă plasa, timp de odihnă solicitat de Cristian Silvășan. Scor 77-74. Planinic înscrie un coș decisiv, cu noroc Valeika recuperează și punctează.
Mai sunt de jucat 5 secunde, scor 79-76. Fault repede al oaspeților, Planinic înscrie prima tentativă, și pe a doua.
Așadar scor final 81-76.
Cei mai buni marcatori ai jocului au fost P. Richard 18 puncte, Johnson, Planinic și Zganec câte 14 fiecare de la învingători, respectiv Valeika 21, Broussard 18. Sâmbătă 14 decembrie CSM U Oradea va juca în Arena Antonio Alexe cu BCM U Pitești.

About Author