Categories Tenis

Se ia in calcul o varianta sumbra!!!

Jucătorii de tenis Novak Djokovic (2 ATP) şi Ashleigh Barty (1 WTA) au declarat că ar trebui să se ia în considerare amânarea Australian Open, primul Grand Slam al anului, din cauza incendiilor de vegetaţie, care au devastat Australia.

„Dacă se ajunge la condiţii care afectează sănătatea jucătorilor, cred că trebuie să se ia în considerare amânarea Openului Australiei”, prevăzut în perioada 20 ianuarie – 2 februarie, a spus campionul sârb.

El susţine că sunt multe lucruri în joc şi calendarul trebuie respectat, dar consieră că sănătatea jucătorilor este cea mai importantă.

La rândul său, Ashleigh Barty, care este chiar din Australia, a declarat: „Tenisul este doar un sport, un joc. Sunt lucruri mai importante, cum ar fi ce se întâmplă în Australia. Dacă se amână Australian Open, nu are importanţă. Important este ca australienii să fie în siguranţă. Da, ne place să jucăm, dar acum nu e vorba decât de un joc. Acum trebuie să ne preocupăm de lucrurile mai importante în viaţă”.

Novak Djokovic este deținătorul trofeului de la Australian Open, pe care l-a cucerit în 2019 după ce l-a învins în finală pe Rafael Nadal.

La feminin, turneul a fost câștigat anul trecut de Naomi Osaka (3 WTA), după o finală cu Petra Kvitova.

About Author