Categories Baschet

Un nou succes al campioanei fara sa forteze deloc!!!

În cadrul unei noi runde a Ligii Naționale de baschet masculin, CSM U Oradea campioana României a făcut spectacol sâmbătă 11 ianuarie în Arena Antonio Alexe în fața celor de la SCM Timișoara. Orădenii au reputat un succes fără nicio problemă cu scorul de 90-52 (27-15, 16-13, 27-13, 20-11).
Bihorenii au condus pe tabela de marcaj pe durata celor 40 de minute, fără a se pune nici măcar o secundă problema învingătoarei.
Cu un lot de jucători mult mai valoros și cu un joc de echipă mult mai bine conturat, gruparea locală pur și simplu a făcut unele testa sau improvizații pe final în dauna unui adversar care nu le-a pus nicio problemă.
Este adevărat că un jucător important al bănățenilor, este vorba de Brown s-a accidentat și nu a mai contat în economia partidei.
Una pesta alta o victorie mai mult decât lejeră și a repetiție pozitivă în vederea meciului de miercuri 15 ianuarie de la Craiova, din Cupa României.
Partida a debutat în nota clară de dominare a organizatorilor care au avut din nou în Richard sau Watson cei mai buni oameni de pe parchet, Petrescu fiind pentru prima dată în primul cinci.
Apărarea roș-albaștrilor a avut momente foarte pozitive, abia pe final de sfert, Dragoste cu o aruncare de la distanță a mai salvat onoarea timișorenilor.
În sfertul secund Zekovic sau Markovic au primit mai multe minute pentru a reintra în formă, în timp ce Broussard conducea inteligent fiecare atac.
Tot pe final de sfert, cu o aruncare de la mare distanță Pesakovic a scuturat plasa, iar diferența era deja consistentă. O primă repriză dominată copios de roș-albaștrii.
Imediat după pauză, jocul a scăzut în intensitate, Oradea a alternat momentele cu un baschet calitativ destul de bun cu unul extrem de modest.
De partea cealaltă, fiecare jucător arunca din orice poziție. Numai baschet nu se poate spune că s-a jucat iar despre tactică, a fost trecută în plan secund. Barnette sau Fometescu sunt responsabili cu spectacolul, iar Mirel Dragoste este căpăcit de două ori și este chemat pe bancă.
Ultimul sfert arată o serie de teste pe care le-a făcut Cristian Achim, sper că nici de el înțelese.
Apar pa parchet atât Baciu cât și Zekovic și… Petrescu, acesta din urmă nici el neștiind ce poziție joacă. O echipă cu talie fără constanță.
Fometescu este individualist, iar publicul nu speră decât să vadă spectacol.
Din dorința de a oferi un baschet mai special, sau așa zis baschet agreabil, de fapt meciul a arătat mai rău ca și în curtea școlii…
A fost unul dintre puținele partide în care Șerban Sere președintele clubului a absentat din motive obiective, dar echipa a obținut o nouă victorie clară.
Cei mai buni marcatori ai întâlnirii au fost Barnette 16 puncte, Watson și Richard câte 12 fiecare, de la învingători, respectiv Pesakovic 10, Franklin jr. 8.

About Author