Categories Fotbal

Adrian Mutu prezentat oficial ca noul selectioner al tineretului

Adrian Mutu a fost prezentat oficial ca selecționer al naționalei U21 a României, într-o conferință de presă care a avut loc la sediul FRF. El îl înlocuiește în funcție pe Mirel Rădoi și are misiunea de a duce echipa la Euro 2021. Mutu a declarat că este o mare responsabilitate să fie antrenor la naționala de tineret și speră să continue rezultatele lui Rădoi.

„Sunt onorat şi este o mare responsabilitate să fiu la naţionala de tineret, mai ales că vin după Mirel Rădoi şi sper să continui rezultatele lui. Simt presiunea, mai ales că vin după o performanţă mare, normal că şi eu vreau să continui lucrurile bune. Nu sunt aici să dau totul peste cap, ci să continui ce s-a început. Când sunt sub presiune, evoluez cel mai bine”, a declarat Mutu.

Cu 77 de selecții la prima reprezentivă, Mutu este golgeterul all-time al României, la egalitate cu Gheorghe Hagi – 35 de reușite. În cariera sa a evoluat la FC Argeș, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City și ASA Tg. Mureș.

Până în prezent le-a mai pregătit pe FC Voluntari și echipa U21 a lui Al Wahda. Înainte de a avea rolul de antrenor la Voluntari, în perioada 2017-2018, Adrian Mutu a fost manager sportiv în cadrul FRF, având în responsabilitate relația echipei naționale cu cluburile din țară și din străinătate, transmite FRF.ro.

România U21 ocupă locul secund în Grupa a 8-a din preliminariile EURO 2021, turneu găzduit de Ungaria și Slovenia. Urmează pentru tinerii tricolori duelul contra liderului Danemarca, pe 31 martie.

About Author