Categories Fotbal

2019, un an deosebit pentru minifotbalul bihorean

Sportul cu mingea de fotbal pe teren redus și-a continuat expansiunea și anul trecut, Oradea și implicit Bihorul fiind printre polii importanți din minifotbalul românesc.
„Pot spune că 2019 a fost un an de excepție pentru minifotbalul bihorean. În premieră, avem 90 de echipe angrenate în cele șapte divizii. Tot în premieră i-am avut pe Florin Lazăr și Andrei Șumălan la Campionatul Mondial de Minifotbal, iar Andrei Ferik și Răzvan Birta au jucat pentru echipa națională de tineret. De remarcat și clasarea între primele opt din țară a echipelor Bad-Boys și Dedeman la turneele finale ale Campionatelor Naționale. Am organizat la Baza Tineretului pentru prima dată turneul final al Campionatului Național la care am avut mulți foști fotbaliști de Liga 1”, a afirmat Spiridon Baltsavias, organizatorul campionatelor de la Baza Tineretului.
Infrastructura bazei a suferit modificări în a doua parte a anului trecut, fiind schimbat gazonul cu unul omologat FIFA, urmat de lucrările pentru acoperirea a terenului 5 cu balon.

Planuri
În ceea ce privește planurile pe 2020, Spiridon Baltsavias a anunțat că în luna februarie intenționează să organizeze un turneu puternic de minifotbal cu 20 de echipe din toată țara dotat cu „Cupa Bihorului” pe cele două terenuri acoperite. În martie, cu sprijinul Federației de Minifotbal din România, se dorește demararea primei ediții a Campionatului Liceelor, la care pot participa toate echipele din județ, meciurile urmând să se dispute sâmbătă și duminică.
Baltsavias se declară mulțumit că an de an nivelul campionatelor a crescut, la fel și numărul de jucători angrenați. „Avem peste 1000 de jucători care joacă minifotbal în campionatele pe care le organizăm. În Divizia A lupta se va decide în play-off, echipele fiind apropiate valoric. S-ar putea ca în acest an Bihorul să aibă trei echipe la Campionatul Regional și două la Cupa României. În Divizia B avem echipe puternice care reprezintă orașe precum Salonta, Marghita și Ștei, care pot promova în eșalonul superior. În competiția firmelor și instituțiilor publice, avem cel mai mare campionat din țară și suntem favoriți să organizăm turneul final în iunie”, a mai precizat Spiros. bihon.ro

About Author