Categories Tenis

Sorana Cirstea cedeaza in decisisv si paraseste AO

Sorana Cîrstea (foto, 74 WTA) a fost eliminată dramatic de americanca de 15 ani Cori Gauff (67 WTA), miercuri dimineață, în turul secund de la Australian Open.

România a rămas cu o singură reprezentantă pe tabloul principal feminin de simplu, Simona Halep. Gauff s-a impus în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 7-5, la capătul unei partide care a durat două ore și șase minute.

Cîrstea a fost mai bună în ceea ce privește greșelile neforțate (31, față de 39 ale adversarei), dublele greșeli (trei, spre deosebire de nouă) sau procentajul punctelor câștigate la fileu (70%, față de 61%), însă Gauff a compensat la punctele obținute pe propriul serviciu, dar și la loviturile direct câștigătoare.

În setul decisiv, Gauff a reușit break-ul devreme, însă Cîrstea a egalat la cinci. Românca nu a putut menține ritmul bun, astfel că americanca s-a calificat în turul al treilea de la Australian Open, acolo unde va întâlni a treia favorită a întrecerii, japoneza Naomi Osaka.

România a rămas cu o singură reprezentantă pe tabloul principal feminin de simplu de la Australian Open. Simona Halep (3 WTA) o va întâlni pe britanica Harriet Dart (173 WTA), joi dimineață, în turul secund al competiției de la Melbourne.

About Author