Categories Handbal

Infrangeri in ultimele doua deplasari pentru oradence

Universitatea de Vest Timișoara – CSU Oradea 30-27
Handbalistele orădence au pierdut 30-27 (17-12) duelul studențesc din orașul de pe Bega la capătul unei partide în care au recuperat 6 goluri în ultimul sfert de oră dar n-au mai avut forța necesară să întoarcă rezultatul.
Partida, contând pentru etapa a 12-a din Seria D a Diviziei A, a fost începută bine de către fetele pregătite de Doina și Cristian Ardelean care conduceau cu 3-5 în minutul 8. Gazdele au revenit însă egalând la 5 după care au trecut în avantaj distanțându-se chiar la trei goluri diferență pe fondul eliminărilor pe care jucătoarele orădence le-au primit în aceast interval de timp. Oaspetele nu și-au revenit până la pauză astfel că ecartul s-a mărit la 5 lungimi (17-12) după primele 30 de minute. Din păcate partea secundă a fost începută în aceeași notă, studentele din Timișoara distanțându-se la 8 goluri diferență (26-18) în minutul 45. Acela a fost momentul încare bihorencele au început să-și dea drumul la joc începând cursa de urmărire care s-a soldat cu recuperarea a 6 goluri (29-27) în minutul 59. Până la final vizitatoarele au mai avut două contraatacuri nefinalizate în timp ce gazdele au mai marcat un gol în ultimele 5 secunde astfel că partida s-a încheiat cu scorul de 30-27 pentru UVT Timișoara. Există și un aspect pozitiv în această înfrângere, faptul că obiectivul de a nu avea jucătoare accidentate a fost atins la capătul unei partide cu un arbitraj modest.
Prima între echipele universitare
Așadar al 5-lea eșec stagional pentru CSU Oradea care nu schimbă absolut nimic în ierarhia Seriei D a Diviziei A. Elevele Doinei Ardelean se mențin pe locul al 3-lea, cea mai bună clasare între echipele universitare, cu 19 puncte adunate după 6 victorii și un rezultat de egaliate. Este important de menționat acest aspect în condițiile în care primele două clasate sunt echipe municipale care au un cu totul alt buget față de formațiile studențești. În etapa viitoare, care se va desfășura pe 8 februarie, CSU va primi vizita echipei din Reșița.
Celelalte rezultate ale etapei: CSU Reșița – CSM Târgu Mureș 15-36 (7-19) și Crișul Chișineu-Criș – Marta Baia Mare 33-23 (18-16). Liderul clasamentului este Crișul Chișineu- Criș cu 32 de puncte urmată fiind de CSM Târgu Mureș cu 28 de puncte.
CSU Oradea: Pintea, Ardelean, Fulgescu – Duțu 7 goluri, David 5, Abodi 4, Codreanu 4, Preducă 2, Zegrean 2, Damian 1, Gaga 1, Toma 1, Petric, Surducan, Horj, Hercuț. Antrenor: Doina Ardelean.
Universiatea de Vest Timișoara: Racar – Istrate 9, Bobu 5, Șunei 3, Senciuc 3, Juravle 3, Sîngiorzan 3, Sîrbu 2, Biro 1, Ludwig 1, Kovacs, Voicu. Antrenor: Sorinel Voicu.

crisana.ro

About Author